Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,We stappen met fitte groep bus in”

HBS kende een prima begin van de competitie. In de eerste ronde wist de ploeg van trainer Bas Steffens (foto) de drie punten op sportpark Craeyenhout te houden. vv Emmen werd met een 3-0 nederlaag teruggestuurd naar Drenthe.

Tekst: Ton Beije

Ook Bas Steffens is uiteraard content: ,,De eerste wedstrijd winnen, drie doelpunten maken en achterin de nul houden, dat is zeker een fijne start. Het was uiteindelijk zeker wel een terechte overwinning, ook als je alleen al naar de kansenverhouding kijkt.”

De tegenstander van zondag, Hoogeveen, pakte de volle buit op bezoek bij TAC’90. ,,Hoogeveen is elk jaar een ploeg die bij de bovenste plekken op de ranglijst meespeelt. Een frisse ploeg met een goede spelopvatting en veel dynamiek”, weet Steffens over de komende opponent.

Busrit

Op de tweede speeldag gelijk al een verre uitwedstrijd, een lange tijd in de bus zitten. Steffens: ,,Deze verre uitwedstrijden zitten er nou eenmaal bij. Gelukkig een aantal keren minder dit jaar door een wat andere indeling qua ploegen, maar het heeft ook wel weer wat zo’n lange reis met elkaar als team.” En over de wedstrijd zelf: ,,Ik verwacht een zware wedstrijd voor ons, daar zijn we ons allemaal van bewust. We gaan in ieder geval met vertrouwen en een grote fitte groep spelers de bus in voor een goed resultaat.”

Live

De wedstrijd is komende zondag ook op Haaglanden Voetbal live te zien via Hoogeveen TV vanaf 14.45 uur met eerste de voorbeschouwingen met beide trainers en daarna de gehele wedstrijd. ,,Leuk dat Hoogeveen dit doet en voor de thuisblijvers dan ook zeker leuk om het op deze manier de wedstrijd te volgen”, aldus Steffens. HBS vertrekt in ieder geval met een fitte selectie. ,,We hebben een zo goed als fitte groep met een aantal spelers nu ook net terug keren uit een blessure”, klinkt de HBS-trainer hoopvol. Steffens is komende week ook één van de gasten bij ons TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder