Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,Aan ons om zege binnen te halen”

HBS begon heel goed aan de competitie, door op de openingsdag op eigen veld de volle buit binnen te halen tegen vv Emmen. Tegen Hoogeveen ging het echter fout en moest de brigade van trainer Bas Steffens (foto) terug naar Den Haag met lege handen. Zondag op Craeyenhout nieuwe kansen tegen Purmersteijn.

Tekst: Ton Beije

Trainer Bas Steffens kijkt met gemengde gevoelens terug op het duel in en tegen Hoogeveen. ,,Een goede openingsfase met een paar grote kansen, waarin we onszelf moeten belonen, maar daarna zakte het spel gedurende de wedstrijd toch wat weg van onze kant. Uiteindelijk verlies je de wedstrijd, maar we hadden achteraf allemaal het gevoel dat we natuurlijk echt punten hebben laten liggen in Hoogeveen.”

Tegengoal

,,Na de snelle tegengoal na rust en uiteindelijk de rode kaart in de zestigste minuut voor een speler van Hoogeveen, werd het opeens een heel andere wedstrijd qua dynamiek. Wij hadden afgelopen zondag helaas niet de nauwkeurigheid, afstemming, scherpte en wat geluk om de achterstand ongedaan te maken tegen tien man van Hoogeveen.”

Zondag komt Purmersteijn op bezoek. Steffens: ,,Een ploeg die individueel een aantal goede spelers heeft en als je ze te gemakkelijk laat voetballen, dan krijg je het moeilijk. RKAVV 3-3 spelen is natuurlijk een goed resultaat van die ploeg. De weerstand zal er zijn en het is gewoon aan onszelf om de overwinning binnen te halen.”

Compleet is HBS zondag zeker niet. Steffen noemt op wie hij niet kan inzetten: ,,Dustin van den Berg, Mostava Frederik, Jim Roberti en Youri Vermeer.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder