Bekervoetbal: Scheveningen teleurstellend onderuit bij Barendrecht

Scheveningen kon voor de bekerstrijd, waarin een plek te verdienen was in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker, geen potten breken. De formatie van trainer John Blok speelde te matig om het Barendrecht echt moeilijk te maken. De thuisploeg was ook effectief en won met 3-0.

Tekst: Ton Beije

In het eerste kwartier vielen er nog geen treffers, al waren er wel twee mogelijkheden voor de gastheren, maar Marouane Bakour (over) en Max van Dijk (kopbal uit een hoekschop) wisten het Scheveningse net niet te vinden. In de negentiende minuut moest de bal uit een vrije trap van Danny Monster een prooi zijn voor Scheveningen-doelman Björn Bénard, maar in plaats daarvan verdween de bal met veel effect in de verre hoek: 1-0.

Volley

Na dik en half uur op sportpark De Bongerd kreeg Bakour een goed kans de marge te verdubbelen. De vlag van de assistent-scheidsrechter bleef omlaag en de volley werd knap gepareerd door Bénard. Vijf minuten voor rust bokste Barendrecht-doelman Steven Lugtmeijer de bal na een vrije trap van Crescendo van Berkel (foto) keurig uit de hoek. Op slag van rust zag Ugur Altintas namens de gastheren een schuiver voorlangs het Scheveningse doel gaan.

Wissels

Scheveningen liep in de eerste helft al achter de feiten aan en keek binnen drie minuten na de thee al tegen een 2-0 achterstand aan na een treffer van Bakour die de bal hard tegen de touwen schoot. Na een uur spelen was het bijna 3-0, maar een kopbal van Stef Swank verdween naast het Scheveningse doel. Vlak daarna bracht John Blok drie wissels in het veld. Eraf gingen Ricardo de Vlugt, Freek van Eijk en Rowdy van der Putten. Nieuw binnen de lijnen waren Tim Peters, Mehmet Aldogan en Björn Wagenaar. Invaller Van der Putten ging bij een actie in de zestien te gemakkelijk naar de grond en leverde vervolgens commentaar op de leiding, wat voor arbiter Luca Cantineau aanleiding was hem na een aantal waarschuwingen nu geel te geven. In de 65e viel definitief het doek voor Scheveningen toen Niels Vorthoren de 3-0 scoorde en zijn ploeg een ticket verschafte voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

Lees verder