Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Op onszelf focussen”

Scorend vermogen is iets dat bij beide clubs ontbreekt. Quick scoorde in de laatste vijf wedstrijden slechts twee keer en tegenstander vv Dongen scoorde drie keer in de laatste drie wedstrijden. Op de ranglijst is er slechts één puntje verschil. Aanstaande zondag zal blijken welke club het benutten van kansen heeft opgepakt.

Tekst: Pieter Donath

vv Dongen komt uit een gemeente die ligt tussen Breda en Tilburg. Vorige week werd gespeeld in Echt tegen EVV en was de stand in de extra tijd 0-1 voor Dongen. De op dat moment met tien man spelende tegenstander slaagde erin om in de 94e minuut de gelijkmaker te produceren. Het puntverlies was onnodig gezien het aantal gemiste kansen. Quick zit in een bijna identieke periode. Tegen vv UNA werden de kansen niet benut en een penalty gemist, waardoor met 2-1 werd verloren. Trainer Paul van der Zwaan wil niet meer terugkijken op die wedstrijd en wil ook niets aangeven over de komende wedstrijd tegen Dongen. Dus is er weinig om voor te beschouwen. Hopelijk worden de toeschouwers wel verrast met een spetterende wedstrijd van Quick!

Hoe kijk je terug op vv UNA en zijn de spelers erg bezig met het moeizaam scoren?

,,In principe willen we na de nabespreking op maandag, niet meer terugkijken naar de afgelopen wedstrijd. Waar nodig trekken wij lering en richten ons op de volgende wedstrijd. Dat is in onze ogen de beste manier. Blijven hangen in wat geweest is werkt niet productief. Wij richten ons dan ook op de komende wedstrijd en ons eigen spel.”

Hoe sterk is vv Dongen?  

,,Dat Dongen tegen EVV veel kansen heeft gemist is hun probleem. Daar kunnen wij niet zo veel mee. Wij focussen ons op onszelf. We weten dat we voetballend goed zijn en dat de doelpunten dan ook niet kunnen uitblijven. Wij als staf hebben het volste vertrouwen in deze groep. We zien hoe hard ze werken en weten wat ze kunnen.”

Mis je nog spelers?

,,Helaas is zondag Frank van der Heiden nog niet inzetbaar.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder