Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan: ,,Terugreis alleen lekker met resultaat”

Na eventueel winst in het Limburgse Echt is Quick een stevige middenmoter. De ruime overwinning tegen vv Dongen (3-1) moet naast het weer scoren vertrouwen gegeven in een goed resultaat. EVV Echt scoort moeilijk dus er is een kans op winst.

Tekst: Pieter Donath

Winst in deze verre uitwedstrijd is extra lekker voor de sfeer in de bus tijdens de 2,5 uur durende terugreis. In ieder geval is er vooraf vertrouwen in een goed resultaat na de ‘driepunter’ van afgelopen zondag. Vooral het goede spel in de tweede helft waarin de 0-1 stand werd omgebogen in winst geeft vertrouwen. Evenals het drie keer scoren in één wedstrijd dat niet eerder was gebeurd.

Quick staat op de achtste plaats met 10 uit 7 en EVV Echt is dertiende met 7 uit 7. Opvallend is dat EVV dit seizoen slechts vijf keer doel trof.

Trainer Paul van der Zwaan (foto), die tegen vv Dongen de ‘gouden wissel’ toepaste door na een uur spelen spits Rick Burgering in te brengen die daarna twee keer scoorde, analyseert die wedstrijd. Ook geeft hij aan dat EVV Echt echt (!) lastig vindt.

Waarom ging de tweede helft tegen vv Dongen veel beter en was het inbrengen van spits Rick Burgering bepalend?

,,De wedstrijd tegen Dongen begonnen wij nog moeizaam met te weinig overtuiging en zelfvertrouwen. In de rust is afgesproken de schroom van ons af te gooien en te doen wat we willen en kunnen. En niet te gaan piepen over randzaken. We speelden de eerste helft met veel beweging voorin, maar dat kwam er nog onvoldoende uit mede door het te weinig bespelen van de ruimtes op de zijkanten. De tweede helft begonnen we met lef en wilskracht. De 1-1 gaf ook een bevrijdend gevoel en sterkte het vertrouwen. Met de inbreng van Ricky vertaalde zich dat ook in meer dreiging naar de goal. Dat hij dan ook nog twee keer scoort is heel mooi en heel lekker.”

Wat weet je van EVV Echt behalve dat het 2,5 uur rijden met de bus?

,,De winst tegen Dongen gaf behalve drie punten ook een goed gevoel naar zondag tegen EVV. Het is echt ver naar Echt met een dagtrip van negen tot twaalf uur. Dan is de terugreis alleen lekker met een resultaat. EVV uit is echter heel lastig. Het Echter voetbalcomplex is ongezellig en veel publiek is er ook niet te verwachten. We zullen het er mee moeten doen. Maar wel met een goed gevoel na afgelopen zondag.

Wie zijn er niet inzetbaar?

,,Of Steven de Kruijf en Frank van der Heiden inzetbaar zijn is nog niet zeker, maar er zal wel een gemotiveerde ploeg staan.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder