Jack’s League: Scheveningen haalt knap punt weg bij Kon.HFC

Kon. HFC stond bij aanvang van het duel hoog op de ranglijst. Trainer John Blok had vooraf al voorspeld, dat Scheveningen in Haarlem best voor een verrassing zou kunnen zorgen. De bezoekers gingen met een 0-1 voorsprong rusten, maar zagen Kon. HFC diep in de tweede helft toch nog langszij komen: 1-1.

Tekst: Ton Beije

Gastheer Kon. HFC kwam wat beter uit de startblokken, zonder dat dat overigens tot grote kansen leidde. Sietse Brandsma probeerde het met een doorkopbal, die veel te zacht was. Jim Hulleman zag zijn inzet na een goede actie van Roy Castien naast het Scheveningen-doel belanden.

Rebound

Halverwege het eerste bedrijf liep Lars Bovenberg van de thuisploeg tegen een gele kaart aan na het vasthouden van Mitchell de Vlugt die net richting het Haarlemse doel dreigde te gaan. Langzamerhand waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste echte kans was voor Scheveningen na vijfentwintig minuten spelen. De inzet van Michael de Niet (foto) werd niet zonder geluk gestopt door de doelman. Zeven minuten later was het wel raak. De bal werd na een voorzet van Mitchell de Vlugt bij de tweede paal teruggekopt op Tim Peters. Rowdy van der Putten kopte vervolgens de bal in eerste instantie op de lat, maar De Niet reageerde attent in de rebound en tikte de 0-1 binnen. Op slag van rust kwam de formatie van John Blok goed weg bij een bal op de Scheveningse paal.

Goedkoop

Met die 0-1 voorsprong konden de Houtrust-bewoners beginnen aan de tweede helft. Lars Bovenberg bleef bij de thuisclub in de kleedkamer achter en werd vervangen door Mehmet Yüksel. Na een uur spelen kreeg Wessel Boer van Kon.HFC geel voorgehouden wegens commentaar op de leiding. Hij werd gevolgd door Jim Hulleman, die te hard ingang op Tim Peters. De gastheren gingen wel op zoek naar de gelijkmaker. Die viel – goedkoop – twaalf minuten voor tijd. Wessel Boer gaf het beslissende tikje. Mitchell de Vlugt protesteerde en kreeg geel. De Scheveningse middenvelder had – in zijn ogen – een overtreding geconstateerd. Op slag van tijd kreeg ook Van Koesveld bij Scheveningen geel voorgehouden na iets te fors op zijn tegenspeler te zijn ingegleden. Ondanks de drie minuten extra tijd werd er niet meer gescoord: 1-1.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder