Vertrekkend HBS-trainer Bas Steffens: ,,Ik heb altijd in een luxe positie gezeten”

Onlangs kwam naar buiten, dat de wegen van hoofdtrainer Bas Steffens en zondag Hoofdklasser HBS zich na dit seizoen zullen scheiden. Het initiatief kwam van de trainer zelf.

Tekst: Ton Beije

Als club en trainer een punt zetten achter de samenwerking, dat heet dat vaak, dat het in goed onderling overleg is besloten. ,,In dit geval is dat ook zo”, laat Steffens weten. ,,Het SMT (Selectie Management Team – red.) van HBS en ik hebben goede gesprekken met elkaar gevoerd waarin er wederzijds respect was. Uiteindelijk heb ik besloten en aangegeven dat dit mijn laatste contractjaar bij HBS is.” Steffens gaat dus uitkijken naar een nieuwe club. ,,Ja, een nieuwe uitdaging ligt dus voor de hand.

Lastig

Steffens kwam destijds niet in een gespreid bedje terecht bij HBS op sportpark Craeyestein. ,,Na de degradatie instappen was zeker niet makkelijk en het was toen ook erg onrustig en lastig op sportief gebied binnen HBS”, kijkt Steffens terug op zijn beginperiode. ,,Dat sportieve gedeelte kregen we na een maand of drie toch goed op de rit en er kwam intern weer wat rust. Uiteindelijk kenden we met de ploeg ook een heel goede serie en konden we, met nog één  wedstrijd te gaan, spelen voor een periodetitel. Helaas brak de corona toen echt door en was  het voor iedere vereniging, in welk opzicht dan ook, een heel lastige periode. Daarop was het bij HBS geen uitzondering.”

Relativerend

Maar stelt Steffens ook relativerend vast: ,,Buiten dat het dus niet de gemakkelijkste periode was, heb ik tot nu toe wel gewoon heel fijn kunnen werken bij HBS met een goede staf van trainers, teammanagers en TC om mij heen en natuurlijk een heel fijne spelersgroep.”

Toch gaat Steffens de club verlaten. ,,Het is gewoon zoals het is en wat betreft mezelf, ik had die duidelijkheid en dan kun je maar beter gewoon open communiceren met elkaar. Dit hebben we in goed vertrouwen van beide kanten altijd gedaan en zullen we ook blijven doen, dus dat is wel fijn werken.”

Zaterdag of zondag

Zien we Bas Steffens komend seizoen ook terug op de zaterdag, of blijft hij het zondagvoetbal trouw? Steffens: ,,Op de zaterdag zijn de opties aankomend seizoen natuurlijk veel groter, dat is een feit. Maar ik sluit niets uit qua speeldag of niveau en ik zie wel wat er op mijn pad komt. Als er maar potentie, ambitie en een plan is in het verhaal. Ik ben altijd heel stabiel geweest in mijn trainerscarrière en heb pas vier mooie clubs achter mijn naam staan. Maar ik besef ook goed, dat ik ten op zichte van anderen altijd in een luxe positie heb gezeten, omdat ik altijd zelf ben benaderd en gevraagd om te komen werken bij die verenigingen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder