KNVB zegt promotie toe aan sv Erasmus en sv Zuid West Den Haag

Aan de situatie van de twee Haage clubs in de gedecimeerde zondag vierde klasse A is een einde gekomen. sv Erasmus en Zuid West DH kregen bericht van de KNVB met daarin de toezegging dat beide clubs aan het einde van dit seizoen promoveren.

De zondag vierde klasse A startte dit seizoen met zes team die een dubbele competitie zouden spelen. Al voordat het seizoen begonnen was besloot CWO zich terug te trekken. Het voorbeeld van de Vlaardingers werd gevolgd door de zondagafdeling van FC Skillz en FC Pretoria, waardoor er nog maar drie teams over waren. Bolnes heeft inmiddels een plek gevonden in de reserve tweede klasse A, waarin het haar eerste twee duels verloor.

Wegvallen

Door het wegvallen van teams uit de derde en de vierde klasse, zijn er momenteel meer promotie-plekken beschikbaar dan verenigingen die daarvoor in aanmerking kunnen komen. Zowel sv Erasmus al Zuid West DH zouden dus aan het eind van het seizoen verzekerd zijn van promotie als zij het seizoen voltooien.

‘Gegarandeerde’ promotie

De KNVB heeft besloten om aan deze ingewikkelde situatie een einde te maken door de ‘gegarandeerde promotie’ nu al te formaliseren en heeft beide verenigingen toegezegd dat zij aan het eind van het lopende seizoen de stap maken naar de derde klasse.

Om beide Haagse teams toch de kans te geven om wedstrijden te spelen in dit lopende seizoen zal er een herindeling plaats vinden. sv Erasmus zal gaan uitkomen in de zondag derde klasse A, waarin het zal stuiten op regiogenoten ODB, Voorschoten’97, SVH, DHL, SEP, Stompwijk’92, sv Madestein, WIK en Taurus.

Overstap

Zuid West DH zou komend seizoen de overstap maken naar het zaterdagvoetbal en gaat nu vervroegd over. De formatie van trainer Jilal Laari (foto) zal uit gaan komen in de zaterdag derde klasse C. In deze klasse, waarin ook VDL en MVV’27 actief zijn, neemt Zuid West DH de plaats in van het recent teruggetrokken Leonidas.

Beide clubs, sv Erasmus en Zuid West DH, zullen buiten mededinging meedoen aan de competitie waarmee wordt voorkomen dat zij nogmaals kunnen promoveren.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder