Jeroen Hoefnagel (VUC): ,,Het is goed om positief te blijven”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Jeroen Hoefnagel (foto), trainer van zondag eersteklasser VUC, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Jeroen Hoefnagel: ,,Op dit moment zijn de verwachtingen om te starten met de voorbereiding op een aangepaste competitie sterk verminderd. De afgelopen maanden hebben wij er als technische staf voor gezorgd dat de selectie wekelijks optimaal en functioneel kon trainen. Dit in de veronderstelling dat wij, zodra er weer in teamverband mocht worden gesport, een voorsprong hadden opgebouwd ten opzichte van onze tegenstanders. Nu zijn de vooruitzichten minder rooskleurig en is het afwachten of wij überhaupt dit seizoen nog in grotere groepen gaan trainen en spelen. Wij hopen dit jaar nog wel enigszins in competitieverband actief te zijn, het is altijd goed om positief te blijven en te kijken naar verantwoorde oplossingen.”

Tijdsdruk

Mocht er alsnog in competitieverband gespeeld gaan worden, dan weet ook Hoefnagel, dat het op een aangepaste wijze zal moeten gebeuren. ,,Zodra er wordt gekeken naar een vereenvoudigde competitie, zijn er gezien de tijdsdruk niet zoveel opties meer. In de beginfase waren wij een voorstander van het in zijn geheel uitspelen van de competitie, omdat wij van mening zijn dat dit het meest eerlijk is en uiteindelijk de beste en sterkste ploegen boven komen drijven. Kijkend naar de huidige situatie, dan lijkt het ons interessant om een hele competitie regionaal te spelen, dus in een poule van zeven clubs. Het aantal van twaalf wedstrijden is haalbaar in de maanden maart tot en met juli, met een rustige opbouw in de voorbereiding.”

Interessant

Een kortere competitie, maar moeten daar dan ook promotie- en degradatie aan gekoppeld worden? ,,Dat is natuurlijk wel het meest interessant”, weet Hoefnagel. ,,Het spelen van wedstrijden gekoppeld aan winnen, verliezen en promotie/degradatie en het bijbehorende wedstrijdelement zou wat ons betreft gehandhaafd moeten blijven.”

Fit

Over de trainingsmogelijkheden in de afgelopen maanden heeft Hoefnagel niets te klagen. Hij: ,,Onze selectie is al maanden zeer fit. Vanaf het moment dat wij aangepast moesten gaan trainen hebben wij gekeken naar verschillende oplossingen. Met hulp van het bestuur en de sponsorcommissie is dit zeer goed gelukt.”

,,Dit heeft geresulteerd in een mooi trainingsprogramma waarin spelers gevarieerd, uitdagend en functioneel bezig zijn geweest op ons hoofdveld (loop-en krachttraining, verschillende soorten techniektraining en allerlei afwerkvormen). Verder is er, in samenwerking met Sportcentrum Mariahoeve, gelegen aan de overkant van onze club, wekelijks fitness-, kracht-, squash-, en tennistraining gedaan. Zodoende bleven onze spelers op sociaal vlak nauw in contact met elkaar staan en hadden zij voldoende lichaamsbeweging. Het is dan ook mooi om te zien dat de gehele selectie al in een eerder stadium heeft aangegeven ook komend seizoen het shirt van VUC te dragen. Iets waar wij als technische staf erg blij mee zijn.”

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder