Zondag 2D: HVV en Antibarbari versterken koppositie na zeges

De topploegen in 2D hadden een goede voetbalavond op donderdag. HVV pakte een zege op Full Speed. Ook Antibarbari was aan de winnende hand. FC IJsselmonde kreeg met 2-1 klop.

Tekst: Roland van der Linden

Op De Diepput was de wedstrijd tussen HVV en Full Speed het eerste kwartier goed in balans. De Haagse ploeg van trainer André Wetzel (foto) speelde kort met tien man na een blessure van Phil Altimari, maar hij kon even later toch weer aansluiten. Halverwege de eerste helft kwam HVV op een 1-0 voorsprong. Een kans van Tommie Steens werd nog gered door de Delftse doelman, maar HVV hield de bal in bezit en kon alsnog scoren via Kees Brouwers.

Juichen

In de tweede helft zag HVV al na een paar minuten een schot van Joppe Dekker hoog over het doel heen gaan. Halverwege de tweede helft kreeg Full Speed haar eerste echte kans, maar doelman Guus Dicke kon de bal uit het doel houden. Even later kon HVV voor de tweede keer juichen. Joppe Dekker kon de bal na een rush in het doel schieten: 2-0. HVV kreeg daarna nog een aantal kansen, maar de stand bleef 2-0.

Aanvoeren

HVV blijft de ranglijst aanvoeren met vier punten voorsprong op Antibarbari, dat FC IJsselmonde op een 2-1 nederlaag trakteerde. Op zondag speelt HVV tegen Wippolder, dat de derde plaats in handen heeft.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder