Warming-up Hoofdklasse (zo), Bas Steffens (HBS): ,,We gaan voor drie punten”

HBS draait nog steeds prima mee in de zondag Hoofdklasse. Vorig weekend wat het een moeizame partij tegen Velsen, die toch weer in winst werd omgezet. Zondag trekt de formatie van trainer Bas Steffens (foto) naar Purmersteijn, weer geen gemakkelijke opgave.

Tekst: Ton Beije

Trainer Steffens over het duel van vorig weekend tegen Velsen, dat toch weer drie punten opleverde. ,,Het was een lastige wedstrijd. Velsen, dat toch een aantal malen gevaarlijk werd, maar het was aan de bal voorin niet vast genoeg. We kwamen dus wat moeilijker aan voetballen toe en het was daarom één van de mindere wedstrijden van onze laatste periode. Desondanks kregen we toch een genoeg kansen en hebben we ook dik verdiend gewonnen, dus dat zegt ook weer genoeg.”

‘Bust’

HBS doet dus nog mee. Bij winst in de inhaalwedstrijd, kan HBS zelfs tot op twee punten naderen van leider Be Quick1877. Dat moet de Kraaien toch een ‘bust’ geven. Steffens: ,,Je merkt aan alles dat er drive en ambitie heerst in de groep. Op trainingen voel je dat zeker ook. Ik had het toevallig met Berend Kaster ook over het feit dat de kwaliteit van trainen van de spelers ook hoger is na de winterstop.”

Uitdaging

Zondag dus op bezoek bij Purmersteijn, dat bij SJC met 2-0 onderuitging. Wat weet de HBS-trainer van de komende tegenstander? ,,Purmesteijn is een stabiele ploeg, die pas drie verliespartijen heeft dit seizoen. Dat zegt genoeg over hun kracht”, aldus Steffens. ,,Iedereen is zich ervan bewust wat we moeten brengen om aanspraak te maken op de drie punten, waar we uiteraard voor naar Noord-Holland gaan. Elk duel heeft zijn uitdaging en weerstand. Afgelopen week met Velsen een ploeg gehad die tegen degradatie strijdt en dat was ook lastig. Elke wedstrijd is dat in deze fase.” HBS speelt nu uit tegen Purmersteijn en de volgende partij is SJC uit, terwijl koploper Be Quick 1877 het ook niet gemakkelijk krijgt komende zondag tegen TOGB uit.

Afwezigen

Dan de personele bezetting bij HBS. Steefns: ,,Dustin van den Berg sluit van de week weer aan. Desondanks missen we Luc Vurens, Berend Kaster, Jim Roberti en de lang geblesseerde Julian Klooster.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder