Zaterdag 1A: Forum Sport geeft winst uit handen na ruime voorsprong

Nadat Forum Sport afgelopen dinsdagavond bij AFC een moeizame, maar verdiende overwinning had behaald, moest er zaterdagmiddag opnieuw aangetreden worden in een uitwedstrijd. Opnieuw in Noord-Holland. ZOB uit Zuidoostbeemster was de gastheer.

Tekst: Jean Nederlof

ZOB verkeert in de onderste regionen, maar wist vorige week een verrassende 4-0 overwinning te behalen in en tegen Nootdorp. Een wedstrijd met voor beide partijen grote belangen. Forum Sport wil bovenin blijven meedoen en ZOB wil stijgen op de ranglijst.

Wind

De eerste helft speelde Forum Sport op het open complex van ZOB met de wind in de rug. Het creëerde vanaf het begin een veldoverwicht met de nodige kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Na een kwartier een hard schot van Nychel L’Ami, dat door doelman Tim van Duuren gekeerd kon worden. Vlak daarna een vrije trap voor Forum Sport net buiten de zestien. Vrije trappen specialist Haitam el Marid (foto) maakte zijn reputatie waar en schoot loepzuiver binnen: 0-1.

Jacht

Forum Sport ging op jacht naar een tweede treffer, terwijl ZOB zo nu en dan uit haar schulp kroop en kansjes kreeg. ZOB kreeg een penalty uit zo’n kansje na een overtreding in het strafschopgebied. Zwaar gestraft, maar keeper Justin van Look zorgde voor gerechtigheid door de strafschop van ZOB-spits Colin Coenderman te te stoppen.

Vlak voor rust een hachelijke situatie voor de ZOB-doelman. Een harde terugspeelbal werd gevangen door de wind en de keeper moest alle moeite doen de bal met de borst te stoppen. De bal stoot net iets te ver bij hem weg en aanvoerder Mike de Graaf was er als de kippen bij: 0-2

Overrompeld

Na de rust was ZOB de ploeg met het windvoordeel. Toch was het weer Forum Sport dat kon scoren. Na goed doorgaan van Pjer Bom kon hij vanaf de achterlijn Haitam el Marid in stelling brengen, die met een droge knal zijn tweede- en Forum Sport’s derde doelpunt maakte.

Nadat alle Forum Sport-getrouwen dachten dat de wedstrijd gespeeld was, gebeurde er het tegenovergestelde. ZOB maakte tussen de 60e en 65e minuut drie doelpunten. Kid Ronday (2x) en Marko Pals waren de doelpuntenmakers. Forum Sport werd even overrompeld. En moest een 3-3 stand ervaren! Trainer Dennis den Turk wisselde twee keer. Enock da Costa voor Pieter Blank en Alasan Baldeh voor Pjer Bom. Verse krachten om het tij te keren.

Teleurstellend

Beide ploegen speelden voor de winst. Forum Sport was er uiteindelijk het dichtste bij. Een volgens vriend en vijand zekere stafschop, overtreding op Haitam, werd door scheidsrechter Lizzy van der Helm in de laatste minuut van de wedstrijd weggewuifd. En dat was een verrassende beslissing.

Een gelijkspel dus. Niet verloren, maar voor beide ploegen enigszins teleurstellend. Aanstaande zaterdag ontvangt Forum Sport, nu op een zesde plaats, Voorschoten’97 dat op de derde plek bivakkeert. ZOB gaat op bezoek bij VELO.