Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Alle ingrediënten voor leuke pot”

Scheveningen ging vorig weekend kansloos op eigen veld oneruit tegen Kon. HFC. Dinsdagavond pakte de ploeg van trainer John Blok (foto) knap een punt bij Excelsior Maassluis (1-1). Zaterdag komt een oude bekende naar Houtrust: Quick Boys, onder leiding van de Haagse trainer Edwin Grünholz.

Tekst: Ton Beije

Trainer John Blok was ook niet ontevreden over het punt, dat zijn ploeg binnenhaalde bij Excelsior Maassluis: ,,In de beginfase hadden we het lastig, maar na de 0-1 hadden we ook zomaar een tweede goal kunnen maken. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we zelf wel steeds meer onder druk te staan, maar dat resulteerde niet echt in grote kansen voor Excelsior Maassluis. Omdat toch ook de vermoeidheid begon mee te spelen waren we in die fase ook niet meer bij machte om de tegenaanvallen goed uit te spelen. Uiteindelijk dus een zwaarbevochten en nuttig punt.”

Pijntjes

Met dat zware programma, met ook doordeweeks een wedstrijd, kan trainer Blok op de training niet veel meer doen, dan uitlopen en alles heel houden en speler (laten) oplappen. Blok: ,,Dat klopt en daarnaast gaan we zo langzamerhand merken dat we wel erg veel wedstrijden achter elkaar spelen. Kleine pijntjes kunnen net niet genoeg herstellen, waardoor de kans op blessures veel groter wordt.”

Stabiel

Zaterdag dan een oude bekende op sportpark Houtrust. Quick Boys komt op bezoek, een team dat voor Blok weinig verrassingen zal opleveren. ,,Wedstrijden tegen Quick Boys zijn altijd leuk om te spelen. Veel oude bekenden, veel Haagse jongens en ook vaak veel publiek”, weet de Scheveningen-trainer. Over die opponent van zaterdag zegt hij: ,,Quick Boys is  aan een sterke reeks bezig. Vooral de komst van spits El Kachati heeft ze nog meer aanvallende mogelijkheden gegeven. Quick Boys is stabiel en kan het volgens mij ook op de meeste posities goed opvangen als er schorsingen of blessures zijn. Iets wat in deze slopende competitie niet onbelangrijk is. Dat komt natuurlijk ook omdat een aantal jonge talenten zoals Levi van Dijn en Borg Knijnenburg zich goed ontwikkelen.”

Stimuleren

Quick Boys zal de spelers van Scheveningen wellicht ook meer stimuleren dan vorige week Kon.HFC, het was toen van Scheveningen-kant allemaal ‘net niet’. ,,Zo’n instelling kunnen wij ons niet permitteren en zo zitten mijn spelers ook niet in elkaar. Wij willen er iedere wedstrijd het maximale uithalen, maar soms gaat het gewoon niet. Om van een ploeg als HFC te winnen moet je allemaal top zijn en dat waren we zaterdag niet”, kijkt Blok achterom.

Uitdaging

Het belooft een aantrekkelijk duel te worden. Zeker ook omdat Edwin Grünholz, trainer van Quick Boys, Scheveningen ook goed kent. ,,Natuurlijk kent Edwin ons door en door, maar hij gaat ook altijd van eigen kracht uit. Quick Boys heeft een sterke ploeg met veel aanvallende kwaliteiten. Wederom een mooie uitdaging dus en alle ingrediënten aanwezig om er een leuke pot voetbal van te maken zaterdag”, aldus John Blok, die naast de geschorste Lex Immers nog meer spelers mist. ,,Naast Lex kunnen we  zeker nog niet beschikken over Crescendo van Berkel en Mitchell de Vlugt. Daarnaast heeft een aantal spelers nog klachten van afgelopen dinsdag en is het afwachten of ze fit genoeg zijn om te starten.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder