Zondag 2D: HVV herpakt zich na twee mindere weken

Na twee weken zonder overwinning herpakte HVV zich zondag in Vlaardingen. Tegen het plaatselijke VFC werd met 3-1 gewonnen. In de top van de tweede klasse D veranderde overigens niets aangezien ook Wippolder (1-0 winst op Concordia) en Antibarbari (3-0 winst op COAL) hun duels wonnen.

Tekst: Hans Kulk   

Na de nederlaag tegen Wippolder en het gelijke spel tegen Antibarbari, twee directe concurrenten, was winst op VFC van cruciaal belang voor de ‘Kroonleeuwen’. Puntverlies in Vlaardingen zou niet direct het kampioenschap kosten, want daarvoor duurt de competitie nog te lang, maar zou wel het zelfvertrouwen van de HVV-ers kunnen beïnvloeden. Zover kwam het niet voor Wetzel (foto) en consorten.

Terugblik

Een terugblik op een middagje Vlaardingen. Binnen het kwartier stonden de ‘Kroonleeuwen’ al op een 0-1 voorsprong. Bij de eerste gevaarlijke aanval in de zestien van de gastheren was het al direct raak. Kees Brouwers kopte een voorzet van Tommie Steens achter de VFC-doelman. Na 29 minuten voetbal dacht Juriaan van Wijngaarden zijn ploeg op 0-2 te zetten, maar de middenvelder zag zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. In de slotseconden van de eerste helft breidden de ‘Kroonleeuwen’ alsnog de voorsprong uit. Nu was de aangever van de 0-1 zelf de doelpuntenmaker. Steens rondde een voorzet van Joppe Dekker namelijk doeltreffend af.

Buit binnen

Na amper vier minuten in het tweede bedrijf besliste de aangever van de 0-2, Joppe Dekker, het duel definitief in Haags voordeel. Zijn schot verdween via de handen van de VFC-goalie in het doel: 0-3. De buit was binnen voor de ‘Kroonleeuwen’. Althans zo leek het. Na de 1-3 in de 64e minuut drong de thuisclub meer en meer aan, maar wist HVV-doelman Guus Dicke niet meer te passeren. De koploper in de tweede klasse D kon na twee mindere weken eindelijk weer drie punten aan het totaal toevoegen. Omdat ook de directe concurrenten Wippolder en Antibarbari wonnen blijft het spannend bovenin.

Spannend

HVV staat met 38 punten uit 16 duels nog altijd bovenaan, op de voet gevolgd door Wippolder (15-34) en Antibarbari (16-34). Acht wedstrijden scheiden de Kroonleeuwen van het kampioenschap. De bespelers van sportpark De Diepput voetballen achtereenvolgens nog tegen Wilhelmus (uit), HMSH (thuis), Concordia (uit), COAL (thuis), RKDEO (uit), Meeuwenplaat (thuis), Full Speed (uit) en tot slot Laakkwartier (thuis). Acht cruciale duels voor het behalen van de titel in 2D. Het beloven spannende weken te worden voor Wetzel en zijn spelers.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder