Oranje-vrouwen O19 grijpen naast EK in Tsjechië

|

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar ontbreekt komende zomer op het EK in Tsjechië. De beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Spanje eindigde dinsdag in Vila Nova Famalicão in een 2-2 gelijkspel.

Spanje gaat daardoor op basis van een beter doelsaldo wel naar het EK in Tsjechië. Spanje kwam na een kwartier spelen op 0-1 via Maria Valle Lopez. Ziva Henry maakt in de tweede helft gelijk en vier minuten voor tijd leek voor Oranje de Europese ticket binnen, toen de Spaanse Juna Henseler Gallego in eigen doel schoot. Twee minuten later kwam Spanje alsnog langszij via een treffer van Ona Braradad Rius: 2-2.

ADO Den Haag-speelster Jill van den Ende kwam in dit duel niet in actie. Louise van Oosten van ADO Den Haag moest eerder deze maand het trainingskamp van Oranje O19 verlaten en kon dus niet mee naar Portugal.

Dichtbij

,,Hier hebben we geen woorden voor”, liet coach Roos Kwakkenbos na afloop weten aan OnsOranje. ,,We waren er zo dichtbij. Het enige wat ik tegen de meiden heb kunnen zeggen is hoe trots we op ze zijn. Ze hadden het echt verdiend, want in de tweede helft waren wij de baas op het veld. Met strijdlust, power en gewoon goed voetbal. Alleen hebben we daar achteraf helemaal niets aan. Dat is het harde van topsport.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: KNVB Media)

Lees verder