Bas Steffens ontvangt met HBS streekgenoot RKAVV: ,,Altijd een stuk prestige”

Zondag een fraai affiche op sportpark Craeyenhout. HBS, nog steeds in de race voor de titel, ontvangt streek genoot RKAVV. Voor de huidige HBS-trainer een bijzondere wedstrijd, want hij stond ook jaren aan het roer bij de Leidschendamse club, waar de hele familie nog steeds betrokken bij is.

Tekst: Ton Beije

Tijdens het paasweekend pakte HBS drie belangrijke punten bij VOC in Rotterdam. Steffens kijkt nog even achterom: ,,We waren heel blij met de overwinning natuurlijk. In deze fase is dat echt gewoon het allerbelangrijkste. Het was een hard bevochten zege, maar ik vond dat wij er gezien de kansenverhoudingen het meeste recht op hadden.”

Vijf clubs

Op dit moment maken in die hoofdklasse nog liefst vijf clubs aanspraak op de titel. Daar hoort ook HBS bij. Een situatie die niemand pakweg een maand geleden nog had verwacht, want Hoogeveen leek rechtstreeks op het kampioenschap af te gaan. Steffens: ,,Hoogeveen liet steken vallen en een aantal clubs was, net als wij, heel stabiel in de resultaten. Zo kwam het bovenin bij elkaar. Het is echt fantastisch om daar nu bij te staan.”

Winnen

Zondag, om twee uur, op Craeyenhout de kraker tussen HBS en RKAVV. ,,Er komt ook altijd wel weer een stuk prestige om de hoek kijken bij zo’n wedstrijd, maar dat geeft dan toch ook weer wat extra’s”, kijkt Steffens vooruit. ,,Winnen staat gewoon elke week centraal en ook nu gaan we daar weer alles aan doen. We leven van wedstrijd tot wedstrijd, dat hebben we als groep zo afgesproken. Het dubbele programma in het paasweekend heeft weer het nodige uitgewezen, ook qua verschuivingen. Individueel zal er zeker naar de ranglijst gekeken worden, maar als groep hebben we een goede focus vind ik en de spelers lopen zeker niet voor de polonaise uit. Dit is fijn om als trainer te ervaren.”

Afwezigen

HBS mist een drietal spelers, die er ook in de rest van het seizoen niet meer bij zullen zijn: Jim Roberti, doelman Luc Vurens en Julian Klooster. Steffens: ,,Zij zijn nu onze diehard-supporters geworden.”

Uiteraard zondagavond op deze website een uitgebreid verslag met veel foto’s van HBS-RKAVV.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder