Zaterdag 1A: Forum Sport wint nipt uitduel bij BOL

Het was voor trainer Dennis den Turk (foto) weer improviseren. Opnieuw twee afwezige basisspelers (Mike de Graaf en Marc du Chatinier) en drie spelers die weliswaar terugkwamen van blessures, maar beperkt inzetbaar waren (Edoardo Saurwalt, Luuk Goedbloed en Sebastiaan van Beek).

Tekst: Jean Nederlof

Met de inbreng van vier jeugdige spelers (Mick van Leeuwen, Sven Koppenol, Jop Postmus en Nick Heijsteeg) werd de wedstrijdselectie aangevuld. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Zowel BOL als Forum Sport hadden bij aanvang 26 punten en verkeren in de middenmoot van een zeer spannende eerste klasse A.

Matig

Het werd een matige wedstrijd in het landelijke Broek op Langedijk, net achter Alkmaar. Forum Sport had zichtbaar moeite met het natuurgrasveld en ook de speelwijze van BOL – kick and rush – ligt de Voorburgers niet. De elf van Dennis den Turk speelden wat onrustig, veel onnodig balverlies en onzuivere passing. Gelukkig wel een enorme inzet waarmee veel gecompenseerd werd.

Veldoverwicht

BOL had een veldoverwicht, Forum Sport loerde op de kansen. Nadat Bas Jonker namens de thuisploeg een enorme kans had gekregen (hij kopte naast het doel van Justin van Look) was het in de 42e minuut de weer teruggekeerde Haitam el Marid die de bal vanaf links in de verre hoek achter doelman Melvin Habets schoot: 0-1.

Voorspelbaar

Na rust een aanvallend ingesteld BOL en een degelijk verdedigend Forum Sport. Het spel van de gastheren was voorspelbaar. Bij balbezit werd de bal hoog naar voren geschoten in de hoop een keer in scoringspositie te komen. De verdedigers van Forum Sport met daarachter de goed coachende Justin van Look gaven geen krimp. Er kwamen ook kansen voor Forum Sport, maar de scherpte was niet altijd aanwezig. En zo kroop de wedstrijd naar het einde zonder noemenswaardige feiten. Het bleef bij 0-1.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder