Warming-up zondag Derde Divisie, Paul van der Zwaan: ,,DEM is ploeg in vorm”

Komende zondag kan Quick zich veilig spelen. Winnen van DEM en verlies van EVV Echt zou betekenen dat de Haantjes met nog vijf wedstrijden te spelen niet kunnen degraderen. Wie had dat na de matige start van het seizoen kunnen denken? Veel publiek op een waarschijnlijk zonnige Moederdag zou bijdragen aan de feestvreugde.

Tekst: Pieter Donath

De winst in Veghel vorige week tegen Blauw-Geel’38 was heel belangrijk. Niet alleen na het missen van de tweede periodetitel tegen vv Dongen maar ook omdat dit tot een stijging op de ranglijst leidde. De afstand tot de nacompetitie plekken werd groter en handhaven is hiermee al ruim voor de laatste wedstrijden mogelijk. Dus winst zondag tegen DEM uit Beverwijk zou bij gunstige uitslagen van de onderste ploegen tot een feestje kunnen leiden. Trainer Paul van der Zwaan (foto) kijkt terug op de laatste wedstrijden, de motivatie van vertrekkende spelers en de komende wedstrijd tegen DEM.

Goed gevoel

,,De wedstrijd tegen Blauw Geel’38 gaf een goed gevoel. Na de zeperd doordeweeks tegen vv Dongen en daardoor het mislopen van de winst van de tweede periode, was het afwachten hoe we daarop zouden reageren. Maar de ploeg deed dat buitengewoon goed, speelde gedreven en gedisciplineerd vanuit een wat aangepaste manier van druk zetten. Er werd weinig weggegeven en we scoorden een fantastische goal. Het zegt iets over de mentale gesteldheid van deze groep. Het zijn echte liefhebbers, hebben plezier in wat ze doen en presteren. Daardoor zijn we ook geestelijk nog aardig fris en heeft iedereen altijd weer zin in de volgende wedstrijd. Dat er spelers gaan stoppen en vertrekken is dan ook geen issue in de groep. Wij leven in het heden. Wij halen motivatie uit het voetballen en houden het randgebeuren zo ver mogelijk buiten de deur. Het gaat dan ook over DEM bij ons, een ploeg in vorm die ongelofelijk veel punten pakt momenteel. Oppassen dus, uit was het een gelijkspel en ook lastig. Aan ons om weer optimaal gemotiveerd te zijn en ons niet te laten verrassen.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

Lees verder