HBS-trainer Bas Steffens over vertrek doelman Timon Fikkert: ,,Keuze in overleg gemaakt”

Zondag Hoofdklasser HBS neemt aan het einde van het seizoen afscheid van doelman Timon Fikkert die vorig seizoen de overstap maakte van ADO Den Haag naar sportpark Craeyenhout. Voor trainer Bas Steffens (foto) kwam dit bericht niet als verrassing: ,,Het is een keuze die zowel door HBS als Timon in overleg is gemaakt.”

Tekst: Ton Beije

,,Als je de situatie kent dan kun je je iets voorstellen bij zijn argument”, gaat Steffens verder. ,,Timon zijn ambitie ligt erg hoog en is ook nog steeds het betaalde voetbal. Om voor de club en Timon duidelijkheid, rust en vrijheid te creëren, hebben we besloten om in het nieuwe seizoen geen gebruik van elkaars diensten meer te maken. Eenieder kan dan gewoon zijn eigen koers volgen. We wensen Timon natuurlijk het allerbeste voor de toekomst en we maken het seizoen op een goede manier af met elkaar.”

Stand-in

HBS heeft al een stand-in achter de hand, maar zal nog een doelman gaan aantrekken. Steffens daarover: ,,Met Jordi Haneveld hebben we bij HBS natuurlijk al een prima en betrouwbare keeper in huis wat bij iedereen bekend is. Jordi ontwikkelt zich ook nog eens fantastisch en is daarnaast pas 22 jaar. We zijn nog wel op zoek naar een keeper die ons niveau aan kan en onze groep en de concurrentie op keepersgebied in de selectie compleet maakt. Ons netwerk is altijd aanwezig dus ik verwacht dat dit goed komt.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder