Warming-up Derde Divisie (zo): Paul v.d. Zwaan: ,,Spelen om plaats 1 derde periode“

,,Quick is meer dan een club”, zei trainer Paul van der Zwaan (foto) deze week in de TV talkshow Voetbal aan tafel. Feit is dat het vlaggenschip op de juiste momenten karakter toonde en als eenheid presteerde toen de punten behaald moesten worden. Het trainingskamp in de sneeuw heeft daar zeker toe bijgedragen.

Tekst: Pieter Donath

Tegen DEM werd zondag jl. met 3-0 gewonnen. Quick speelde zich al vijf wedstrijden voor het einde veilig en dat is een zeer knappe prestatie na de minder goede start van het seizoen. Gunstig was dat DEM na 36 minuten met tien man verder moest spelen, maar dit omzetten naar winst is niet altijd eenvoudig. In de slotfase kregen Chris van Eck en Anthony Costella, beiden 18 jaar, speeltijd.

Derde periode

Zondag wordt in Haaksbergen, op sportpark Groot Scholtenhagen, gespeeld tegen HSC’21, dat koploper is in de derde periodestand met vijftien punten uit zes wedstrijden. Quick volgt met dertien uit zes, dus de wedstrijd gaat nog ergens om. Ook HSC’21 won met 0-3 bij Groene Ster dus zijn beide teams in de ‘winning mood’. In de reguliere stand staat Quick op de achtste plaats met 45 punten uit 29 wedstrijden en HSC’21 is tiende en heeft 42 punten uit 29 wedstrijden.

Lange reis

Paul van der Zwaan laat niets los over de vraag of hij tegen HSC’21 weer gebruik maakt van jeugdspelers zoals tegen DEM. Hij rekent erop dat met volle overgave wordt gestreden en over de tweehonderd kilometer busreis maakt hij geen probleem.

Hebben jullie het veilig spelen tegen DEM gevierd?

,,De wedstrijd tegen DEM was uiteindelijk niet de moeilijkste, maar we waren erg blij met de winst. Dat dit definitieve handhaving betekende was heel mooi, maar heeft niet tot een andere beleving geleid. Ik denk ook dat dat komt omdat we overtuigd zijn en waren dat onze kwaliteit en wisten dat we hoe dan ook voldoende punten zouden pakken. Maar dat wil niet zeggen dat we dan meer ontspannen ermee bezig zijn. Wij proberen alle keren volledig scherp en geconcentreerd te zijn, onafhankelijk van de wedstrijd.”

Is de busreis van ruim twee uur naar Haaksbergen zwaar?

,,We doen niet moeilijk over een lange busreis, dat hoort bij het niveau waarop we spelen. Dat wisten we van tevoren.”

Hoe kijk je aan tegen de wedstrijd tegen HSC’21 die nog van belang is?

,,De wedstrijd aanstaande zondag tegen HSC’21 gaat over het veroveren van de eerste plaats in de derde periode. We spelen dus weldegelijk om iets. We zullen ook deze wedstrijd weer aanvliegen zoals alle voorgaande. Met volle overgave en focus.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder