Zondag 2D: Wilhelmus doet zeer goede zaken tegen COAL

In Rotterdam leverde Wilhelmus knap werk af door een voorname concurrent in de strijd om de nacompetitie te ontlopen, te verslaan. COAL kreeg met 1-2 klop, waardoor Wilhelmus nog maar één punt nodig heeft om definitief veilig te zijn.

Wilhelmus heeft het niet makkelijk de afgelopen weken in de competitie en zag de degradatiezone rap naderbij komen. In de eerste helft van het duel met COAL bleven de toeschouwers aan de Oldegaarde in Rotterdam verstoken van doelpunten.

Raak

Na de thee was het snel raak voor de Voorburgers. Al na twee minuten kon Mathijs Wartna Wilhelmus naar een 0-1 voorsprong schieten. In de 65e minuut kregen de bezoekers een klap te verwerken. COAL scoorde en kwam langszij: 1-1.

Wissels

Trainer Oscar Laguna Burgos (foto) voerde een aantal wissels door en kon toch nog de winst grijpen. Op aangeven van aanvoerder Ruben Gyamfi werkte Sven van Noppen de 1-2 in het doel met een fraaie snoekduik. Wilhelmus heeft nu zes punten voorsprong op COAL en dat lijkt met twee duels nog te spelen voldoende voor handhaving.