Zaterdag 2C: SVC’08 stelt in twee minuten orde op zaken

De zaterdag vanwege een blessure gestaakte wedstrijd tussen SVC’08 en Westlandia moest woensdagavond worden uitgespeeld, te hervatten met vier minuten te spelen voor rust en daarna direct draaien voor de tweede helft. Wat zaterdag in eenenveertig minuten niet lukte, deed SVC’08 nu in twee minuten, namelijk scoren. En werd de wedstrijd dus letterlijk voor rust beslist.

Tekst: Jaap Lolkema

Gesteund door de aanmoedigingen van een schare van kinderen op de tribune, die aan hun voorjaarskamp waren begonnen, schoot SVC’08 werkelijk uit de startblokken.

Er was nog geen minuut gespeeld of Erik van der Meent ontfutselde op de achterlijn de bal aan een Westlandse verdediger. Zijn voorzet in de loop van Matthijs de Jong (foto) werd op waarde geschat, want hij haalde zonder twijfel uit en zag de bal in de kruising belanden: 1-0.

Rustig

Nog geen minuut later was het opnieuw raak. Tristan Dufour, hij speelde tot voor drie maanden nog in de O19, liet de achterhoede van Westlandia zijn hielen zien en legde de bal breed op Thomas Hughes. Hij bleef nu in tegenstelling tot afgelopen zaterdag zeer rustig en schoot de 2-0 binnen. Wat na vier minuten dus de ruststand was.

Heilige vuur

Na negen minuten in de wedstrijd werd Westlandia nog gevaarlijk bij een vrije trap van Tim van der Voort, maar het was duidelijk, dat het heilige vuur er wel uit was. SVC’08 trok zich terug en liet de bal aan Westlandia, dat echter geen vuist kon maken.

SVC’08 bleef gevaarlijk en met wat meer rust aan de bal had het de voorsprong al uit kunnen bouwen voordat in de vijfentwintigste na rust de beslissende treffer viel. Een corner van rechts werd door Jordy de Bruin hard ingekopt: 3-0.

Uitspelen

Hierna was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. SVC’08 heeft met deze overwinning een gat geslagen van zes punten op Soccer Boys en Te Werve met nog twee wedstrijden te gaan. En heeft een doelsaldo van + 18 en +28 ten opzichte van deze ploegen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder