Jack’s League: Scheveningen mist pingel, maar haalt punt op in Spakenburg

Na de winst vorige week op HHC Hardenberg, is Scheveningen er op Hemelvaartsdag niet in geslaagd ook de drie punten mee te nemen bij Spakenburg. Na een stand van 0-0 bij rust, eindigde de wedstrijd ook in balans: 1-1.

Tekst: Ton Beije

De eerste mogelijkheid voor Scheveningen kwam al in de vierde minuut. Mehmet Aldogan stuurde de snelle Michael de Niet weg, maar Spakenburg-doelman Luuk Brand kwam tijdig uit zijn doel. Na een klein kwartier probeerde weer De Niet door een paar verdedigers heen te komen, maar de defensie van Spakenburg hield stand.

Redding

Rond de twintigste minuut drie hoekschoppen voor Spakenburg op rij, maar het leverde verder niets op. Halverwege de eerste helft kwam Wilmilio Vink namens de gastheren oog-in-oog te staan met doelman Sven van der Maaten, maar de Scheveningse sluitpost had een prima redding in huis.

Na bijna een half uur spelen liep aan Scheveningse kant Lex Immers tegen een gele prent op. De oud-prof werd door Roy Terschegget op de achillespees geraakt, maar scheidsrechter Te Kloeze floot er niet voor. Vervolgens ging Immers op de bon omdat hij bleef praten tegen de leidsman.

Strafschop

Met nog tien minuten op de klok kreeg Scheveningen een prima mogelijkheid om de score te openen. Na een overtreding (duw in de rug) van Hero van Lopik op Tim Peters, wees Te Kloeze naar de stip. Vanaf elf meter zag Lex Immers (foto) echter zijn pingel gestopt worden door doelman Brand, die ook de winnaar bleef in de rebound van Peters.

Hoewel Scheveningen wellicht de beste mogelijkheden heeft gehad in het eerste bedrijf, brak de rust toch aan met een 0-0 stand.

Rebound

Al binnen zeven minuten na de doelwisseling keek Scheveningen echter tegen een 1-0 achterstand aan. Met een luchtje van buitenspel (maar Te Kloeze floot niet) mocht Spakenburg doorgaan. Het schot van Danny Monteiro werd aanvankelijk nog gekraakt, maar in de rebound was Lowie van Zundert via de binnenkant van de paal wel succesvol: 1-0.

Loon

In het vervolg van het duel mogelijkheden over en weer. De Niet zag een inzet knap gered worden door doelman Brand en aan de andere kant zocht Van Zundert het Scheveningse doel te hoog. Scheveningen kreeg loon naar weren en negen minuten voor tijd kon de gelijkmaker bejubeld worden. Freek van Eijk was de Scheveningse schutter: 1-1. In de vier minuten extratijd zag Scheveningen geen kans meer alsnog de volle buit te pakken. De beide vissersdorpen eindigden derhalve in balans: 1-1.