Wilhelmus hengelt verdediger Desley Rodenburg binnen

Desley Rodenburg (foto) stapt van Quick Steps over naar Wilhelmus, dat volgend seizoen gaat spelen in de zaterdag tweede klasse. Rodenburg is al enkele jaren een vaste waarde in de defensie van het Haagse Quick Steps, dat dit seizoen uitkomt in de zaterdag derde klasse.

Desley Rodenburg kiest voor de sportieve ambities van Wilhelmus en voor zijn eigen ontwikkeling binnen de spelersgroep van nieuwe hoofdtrainer Ramon van Steekelenburg. Rodenburg is volgens Wilhelmus-trainer Van Steekelenburg een ervaren verdediger die met zijn winnaarsmentaliteit en coachend vermogen sturing kan geven aan de defensie van de Voorburgers.

Routine

,,Als je hem moet omschrijven, zijn de kwaliteiten die als eerste naar voren komen zijn fysieke kracht en het altijd naar de voetballende oplossingen zoeken. Delsey is een jongen met een groot aantal jaren ervaring op seniorenniveau en hiermee halen we een stuk routine in huis”, aldus Van Steekelenburg.

Hoger niveau

Rodenburg zelf: ,,Ik heb voor Wilhelmus gekozen omdat het allereerst een mooie club in de Haagse regio is en ik er naar uitkijk om met jongens te spelen die gewend zijn om op een hoger niveau te spelen, waardoor mijn oplossingen van achteruit beter tot mijn recht gaan komen.”

Rodenburg kwam in het verleden uit voor sv Loosduinen, Semper Altius, Haaglandia en de laatste jaren dus voor Quick Steps.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder