Zondag Hoofdklasse: HBS langs Alphense Boys in uitduel

Met een overwinning op Alphense Boys verzekerde HBS zich van een plaats in de nacompetitie. De Haagse ploeg, die nu derde staat, kan nog klimmen op de ranglijst als het volgende week Hoogeveen verslaat, dat een punt meer verzameld heeft.

De eerste helft tussen Alphense Boys en HBS had twee gezichten. HBS opende sterk en was vanaf de start van het duel de betere ploeg. Na vijftien minuten spelen volgde de beloning voor de ‘kraaien’. Een voorzet van Martijn Le Congé werd door Brayen Bröcker (foto) doorgekopt. Tjeerd Westdijk werkte de bal met de hak het doel in. Drie minuten later was het weer raak. Nu was het Bröcker, die de bal achter de doelman plaatste: 0-2.

Overhand

HBS had duidelijk de overhand, maar verloor deze gedurende het vervolg van de eerste helft. Alphense Boys zocht steeds meer de aanval en drukte HBS in de verdediging. De thuisploeg zag eerst nog een bal op de lat belanden, maar kon nog voor de rust de aansluitingstreffer produceren. Mike Bavelaar tekende voor de 1-2 in de 41e minuut.

Rood

Alphense Boys zette na rust alles op alles voor een beter resultaat. Aan beide kanten waren er kansen. Martijn Le Congé kwam net te kort voor de 1-3 en dit gold ook voor Leroy Klootwijk. Aan de andere kant behoorde ook de 2-2 tot de mogelijkheden. Een handsbal van de Alphense doelman buiten zijn strafschopgebied betekende een rode kaart en tien man op het veld voor Alphense Boys.

Nacompetitie

De strijd was daarna gestreden. HBS kreeg nog diverse kansen om de score te vergroten, maar Mink Hueting en Brayen Bröcker faalden in de afwerking. Het duel eindigde in 1-2, waardoor HBS zich verzekerd weet van een plek in de nacompetitie.