Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Blij dat we competitie konden uitspelen”

Scheveningen deed vorig weekend thuis tegen Kozakken Boys haar sportieve plicht en pakte de drie punten. Dat wil de formatie van John Blok (foto) ook zaterdag in het laatste duel de volle buit binnenhalen, tegen de Jong Sparta, dat vier punten meer heeft op de ranglijst.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen ontving vorig weekend Kozakken Boys, dat onderin nog in de problemen zit, maar de ploeg van John Blok gaf niets cadeau. Blok zelf daarover: ,,Inderdaad mooi dat we onze sportieve plicht hebben kunnen vervullen, maar dat is van secundair belang. In eerste instantie wilden we deze wedstrijd gewoon winnen en het seizoen met een goede thuiswedstrijd afsluiten voor onze trouwe aanhang. Verder was het mooi dat we de jongens die afscheid van Scheveningen nemen speelminuten hebben kunnen geven.”

Bouwen

Zaterdag speelt Scheveningen de laatste wedstrijd van het seizoen, maar kijkt al terug op prima jaargang. Toch kan de ploeg nog twee plaatsen stijgen op de ranglijst. Blok: ,,We gaan deze laatste wedstrijd net zo in als alle andere, deze groep kan dat nog steeds prima opbrengen. Gewoon zoveel mogelijk punten halen en dan zien we wel op welke plek we belanden. Veel belangrijker is dat we als team en individueel enorm gegroeid zijn. Veruit het grootse gedeelte van deze groep blijft bij elkaar, dus kunnen we straks gewoon verder bouwen. Maar eerst genieten van dit geweldige seizoen en even lekker uitrusten.”

Opleiden

Maar zaterdag winnen bij de jonge profs van Sparta is natuurlijk ook altijd een uitdaging. Scheveningen kan bij winst zelfs op één punt van de Rotterdammers komen. ,,Sparta heeft een meer dan uitstekende ploeg en draait het beste seizoen in de tweede divisie. Natuurlijk staat bij Sparta het opleiden op nummer één, maar ook zij zullen zo hoog mogelijk willen eindigen”, aldus Blok.

Ontwikkeling

John Blok kijkt al met veel genoegen terug op dit seizoen. Hij: ,,Het is een raar en uitdagend seizoen geweest, maar ik denk dat iedereen blij is dat we de competitie uiteindelijk hebben kunnen uitspelen. Natuurlijk helpt het dat de resultaten goed waren, maar de ontwikkeling van de ploeg, het plezier en de sfeer in de groep maken dat het enorm fijn werken was. Daarnaast hebben we een geweldige trainersstaf en begeleidingsgroep, dus je zult mij niet horen klagen. Zeker niet omdat ook de sfeer na de wedstrijden weer ouderwets is en de ontwikkeling binnen de jeugdafdeling duidelijk te zien is. Mooi dus dat we na alle COVID-ellende toch een succesvol seizoen hebben, vooral voor al die trouwe vrijwilligers die hun werk vaak in anonimiteit doen.”

Adviezen

Ook een speler als Michael de Niet heeft zich geprofileerd. Wat hem in de eerste keer bij Scheveningen niet lukte, is na terugkomst nu wel gelukt. Ook weer een kwestie van geduld en ervaring opdoen. Blok daarover: ,,Dat is slechts een onderdeel van zijn ontwikkeling. Michael heeft vooral keihard gewerkt, staat open voor adviezen en gelooft nu meer in zichzelf. Daarnaast is het gewoon een ontzettend fijne gozer en gunt ook iedereen binnen de ploeg hem dit succes. Maar dat zegt tegelijkertijd ook iets over deze gasten. Ze gunnen elkaar niet alleen iets, ze zijn ook bereid voor elkaar te werken. Michael krijgt terecht veel waardering, maar dat is er zeker ook voor alle andere spelers binnen het team, iedereen heeft zijn bijdrage. Er zijn echt veel gasten die zich dit jaar prima ontwikkeld hebben. Daar spelen overigens ook de ervaren spelers een belangrijke rol in.”

Stabiel

In zo’n laatste wedstrijd, nu tegen Jong Sparta uit, krijgen dan spelers die weinig minuten hebben gemaakt nog een extra kans, of gaat Blok gewoon met de sterkst mogelijke opstelling het veld in voor de winst? Blok: ,,We moeten morgen even kijken of iedereen speelklaar is, maar daar maak ik me geen zorgen over. De kleine onderlinge verschillen binnen deze ploeg hebben er juist voor gezorgd dat we zo stabiel zijn.”

De afwezigen zaterdag? ,,Ook nu ontbreken Barry Rog en Kevin Gomez Nieto nog. Tim Peters en Crescendo van Berkel komen daar nu bij omdat ze geschorst zijn”, aldus de Scheveningen-trainer.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder