Zondag Derde Divisie: Quick ziet OFC kampioen worden

|||

Voor het eerst in tijden was het weer eens een regenachtige middag, maar wel één met een enorm spannend slot in de Derde Divisie. Liefst vier ploegen konden nog kampioen worden de laatste speeldag. OFC was de runner-up voorafgaand en aan Quick om de sportieve plicht in Oostzaan te vervullen. Dit lukte slechts ten dele, want OFC won en werd zelfs kampioen.

Tekst: Marcel de Kler     |      Foto’s: Orange Pictures

In de openingsfase zat er duidelijk veel spanning in de OFC-benen. Quick kon in deze fase vrij spelen, maar een echte kans wist het nog niet op te leveren. Ook de gastheren kwamen maar moeilijk tot kansen, maar waren wel dicht bij een doelpunt uit een hoekschop, al was Thomas van Haaften scherp op de lijn en kopte de bal weg. Na een klein kwartier spelen kwam Emre Bilgi goed door, maar zijn bekeken schot miste net te veel kracht en werd een simpele prooi voor OFC-doelman Grim. Kort hierop ging ook een schot van Nabil Haddadi nipt naast het OFC-doel.

Dubieus

Halverwege het eerste bedrijf volgde een dubieus moment van de arbitrage. Vanaf de linkerkant werd de bal gestoken op Joël Donald, die duidelijk buitenspel stond. Hij schoot de bal over Quick-doelman Jari Puister in het doel, maar was nog altijd in afwachting van een fluitsignaal. Verbaasd was hij toen hij geen vlagsignaal zag en de 0-1 gewoon gevierd mocht worden. Ondanks alle logische protesten van Haagse kant. Snel leek Emre Bilgi wel de gelijkmaker aan te kunnen tekenen, maar hij wachtte te lang voor doelman Grim en zo ging de kans verloren.

Na een half uur kreeg Nabil Haddadi weer een schietkans, maar uit de draai zag hij zijn inzet weer net naast het doel eindigen. Tot de rust leek het hierna alleen nog maar harder te gaan regenen, waarbij OFC wel de meeste dreiging had. Het liep zich echter wel vast in de goed georganiseerde Quick-defensie, waardoor doelman Puister nog niet in actie hoefde te komen. De thee werd zodoende met een 1-0 tussenstand behaald, waar ook veel aandacht was voor met name de wedstrijd Hercules-ADO’20. Daar stond het op dat moment gelijk, dus virtueel stond OFC bovenaan. Maar er was nog een helft te spelen en in deze competitie is nu eenmaal niets zeker dat zeker lijkt.

Avontuur

Na de rust bleef de wedstrijd leuk om te kijken. Het duurde nog ruim tien minuten eer de eerste kans te noteren viel. Emre Bilgi werd op avontuur gestuurd en had oog voor de meegelopen Frank van der Heiden. Die kon zijn voet echter net niet goed achter de bal krijgen en zo ging een uitgelezen kans op de gelijkmaker verloren. Aan de andere kant had Thomas van Haaften een uitstekende verdedigende actie in huis om de 2-0 te voorkomen. Iets later leek OFC uit een snel genomen vrije trap te scoren, maar de scheidsrechter keurde de treffer af, omdat deze nog niet was vrijgegeven door hem. Een gelukje op dat moment voor de Haantjes.

Buitenkansje

Toch zou het nog 2-0 worden en dat was niet onverdiend. Een lange bal werd niet goed weggekopt en eindigde voor de voeten van OFC-spits Donald, die dit buitenkansje wist te verzilveren halverwege het tweede bedrijf en schoof de bal onder doelman Puister door. De wedstrijd leek gespeeld, want Quick kon maar moeilijk tot kansen komen. Met nog een kwartier op de klok was het wel schrikken aan Haagse kant, toen Steyn Wijsman hard in botsing kwam met doelman Puister. De jonge verdediger moest er geblesseerd af.

Nagelbijten

In de slotfase was het vooral nagelbijten met de tussenstand bij Hercules-ADO’20. Inmiddels was Hercules op voorsprong gekomen, maar na 83 minuten spelen volgde hierdoor wel weer een curieus moment. Mohammed Chih scoorde de 3-0 namens OFC, maar het leverde nauwelijks een reactie bij de aanwezigen op. Een halve minuut later wel, toen bleek dat ADO’20 de gelijkmaker had aangetekend. In Oostzaan kabbelde de wedstrijd tot het einde voort en kort voor tijd bleek Hercules toch weer op voorsprong te zijn gekomen en dus virtueel kampioen.

Na het laatste fluitsignaal dropen de zeiknatte Haantjes af naar de kleedkamer, terwijl OFC op het veld bleef wachten met een live verbinding naar Utrecht. Daar bleek ADO’20 in de blessuretijd door een rake vrije trap de stand weer gelijk had getrokken en toen daar de 3-3 ook de eindstand bleek, was duidelijk dat OFC alsnog kampioen was geworden. De Quickers kregen er weinig van mee, want ondanks dat het feestje in de kantine nog even meegevierd werd, wilden de meesten toch snel weer terug naar huis. Het seizoen voor de Haantjes is zo ten einde gekomen met een prima middenmootplaats, als koploper van het rechter rijtje.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder