Nacompetitie Hfd.klasse/3e Divisie: HBS houdt Orion op eigen veld op gelijkspel

HBS kreeg in de eerste helft een fel spelend Orion tegenover zich, dat ook al snel op voorsprong kwam. Na de doelwisseling was HBS de bovenliggende partij, al duurde het tot tien minuten voor tijd voordat de verdiende gelijkmaker viel: 1-1.

Tekst: Ton Beije

Orion kwam knap fel uit de startblokken voor eigen publiek in het eerste duel in de nacompetitie tegen HBS. Dat resulteerde al in de negende minuut in de openingstreffer na een misverstand tussen Niels van Pelt en David Kappel. Sam Huismans scoorde voor Orion: 1-0.

HBS-doelman Wesley van der Wel moest al enkele malen in actie komen om verder onheil voor de Kraaien te voorkomen. Aan de andere kant kreeg Ian Baggerman een mogelijkheid, maar de hoek was te lastig om tot succes te komen. Orion was dicht bij de 2-0 bij een lob over doelman Van der Wel, maar de bal ging ook over het HBS-doel heen.

Tumult

Langzamerhand kwam HBS beter in haar spel. Orion bleef fel op de bal zitten en bij één van die acties werd Tjeerd Westdijk hard onderuitgehaald. Er ontstond kort enig tumult, maar er werd even later weer verder gespeeld. Westdijk zelf liep daarna nog tegen een gele kaart aan bij een ‘onhandige’ overtreding. Bij de eerste hoekschop van HBS ontstond er ook gevaar, maar de kopbal van Niels van Pelt vloog over het Orion-doel heen.

Voor rust vloog na een kopbal uit een hoekschop het speeltuig nog over het Haagse doel. Het werd nog even grimmig. Mathijs Harthoorn liep na een charge – terecht – ook tegen geel op. De rust brak aan met die 1-0 stand.

Kopkans

HBS had vlak na rust op gelijke hoogte kunnen komen. Brayen Bröcker kreeg een prima kopkans op aangeven van Mathijs Harthoorn, maar de bal verdween naast het Nijmeegse doel. HBS was de bovenliggende partij in die fase, terwijl Orion loerde op de counter. Ook Tjeerd Westdijk was dicht bij de 1-1, maar zijn volley – terwijl de Orion-goalie zijn doel had verlaten – ging ook naast. Vlak daarna had het ook zomaar 2-0 kunnen zijn, maar doelman Van der Wel had een prima parade in huis.

Wissel

Trainer Bas Steffens bracht Luca van Leeuwen, afgelopen maandag nog uitgeroepen tot ‘talent van het seizoen’ in het veld in de plaats van Sieb Verheul. Van Leeuwen kreeg al snel een kans om de score gelijk te trekken na goed voorbereidend werk van David Kappel, maar zijn inzet werd vlak voor het doel geblokt. Halverwege het tweede bedrijf gaf het scorebord nog steeds de 1-0 stand aan, maar het beste was er bij de thuisploeg wel vanaf.

Overzicht

Weer zat het HBS niet mee, toen de bal uit een kluts voor de voeten viel van Tjeerd Westdijk, die zijn inzet aan de voor HBS verkeerde kant van de paal langs zag gaan. Tien minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Invaller Luca van Leeuwen (foto) behield het overzicht en liet vervolgens de Orion-doelman kansloos: 1-1. In de resterende tijd kwam HBS niet in gevaar en behield met het – terechte – 1-1 gelijkspel een goede uitgangspositie met het thuisduel komende zondag nog voor de boeg.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder