Warming-up nacompetitie 2e/3e klasse (za): Mooi affiche Te Werve-DWO

Zaterdag staan er wedstrijden in de nacompetitie op het programma. Teams uit de tweede en derde klasse strijden ofwel om promotie ofwel tegen degradatie. De eerste ronde bestaat uit vier wedstrijden. Te Werve speelt tegen DWO, Soccer Boys treft CVC Reeuwijk, SC Monster krijgt TAVV op bezoek en tot slot speelt Verburch een uitwedstrijd tegen FC Oudewater.

Tekst: Thomas Hofman

FC Oudewater – Verburch

Verburch werd in de eerste periode van de competitie tweede en nam deze periodetitel over van kampioen FC Skilzz. De ploeg uit Poeldijk gaat met een goed gevoel de nacompetitie in. De laatste wedstrijd van de reguliere competitie werd met 4-1 gewonnen van Ariston ’80. Echter geldt dit ook voor tegenstander FC Oudewater, dat de eerste twee periodetitels van het seizoen pakte en uiteindelijk nipt tweede werd in de derde klasse (Alphia werd met drie punten verschil kampioen).

Te Werve-DWO

In Rijswijk speelt Te Werve tegen DWO. De Zoetermeerders werden derde in de competitie, maar gaan met een niet al te beste vorm de wedstrijd van zaterdag tegemoet. DWO verloor vorige week met 1-0 Naaldwijk en werd twee weken geleden op eigen veld door SC Monster met 0-8 vernederd. De ploeg uit de tweede klasse gaat ook niet met een lekker gevoel aan de nacompetitie beginnen. Te Werve verloor haar laatste vijf wedstrijden, waarvan de laatste twee met ruime cijfers (8-0 tegen Westlandia en 0-4 tegen DoCoS). De ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede (foto) werd voorlaatste in de competitie.

Soccer Boys – CVC Reeuwijk

Op Sportpark Merenveld krijgt Soccer Boys CVC Reeuwijk op bezoek. De thuisploeg kwam dit seizoen uit in de tweede klasse en werd daarin elfde. Reeuwijk werd derde in de derde klasse en is goed opgewarmd voor de komende wedstrijd. De laatste wedstrijd van de Reeuwijkers werd met 4-1 gewonnen van laagvlieger Gouda. Soccer Boys is in mindere vorm, het verloor haar laatste twee wedstrijden (1-0 tegen DSO en 0-2 tegen SVC’08).

sc Monster – TAVV

Tot slot treffen sc Monster en TAVV elkaar voor promotie naar de tweede klasse op sportpark Polanen. De Westlanders werden, in de derde klasse B, tweede achter FC Skilzz en wonnen de tweede periode. De bezoekers uit Ter Aar eindigden op de vierde plek in de derde klasse A. De uitploeg zal met een slecht gevoel naar Monster afreizen, TAVV verloor haar laatste wedstrijd in 3A van hekkensluiter Be Fair. Of heeft de ploeg wellicht spelers gespaard voor de nacompetitie?

Speelschema nacompetitie 2e/3e klasse:

Poule 1 – Eerste ronde (11 juni)

(A) 17.00 uur Te Werve – DWO

(B) 14.30 uur Soccer Boys – CVC Reeuwijk

(C) 14.30 uur SC Monster – TAVV

(D) 14.30 uur FC Oudewater – Verburch

Poule 1 – Tweede Ronde (14 juni)

(1) Winnaar B – Winnaar D

(2) Winnaar A – Winnaar C

Poule 1 – Finale (neutraal terrein, 18 juni)

Winnaar 1 – Winnaar 2

Poule 1 & 2 – Herkansing (21 juni)

Verliezer Poule 1 – Verliezer Poule 2

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder