Warming-up Hfd.kl./1e klasse (zo): Koswal: ,,Heeze alleen laten genieten van Surinaamse keuken”

Mario Koswal (foto) verlaat na dit seizoen TAC’90 als hoofdtrainer om volgend seizoen te starten bij Foreholte. Natuurlijk wil Koswal niets liever dan TAC’90 als Hoofdklasser te verlaten. Die kans heeft de Haagse ploeg nog steeds.

Tekst: Ton Beije

Zondag begint TAC’90 aan de nacompetitie. Het neemt het dan voor eigen aanhang op tegen RKSV Heeze, dat eerder deze week met ruime cijfers won van het Limburgse Chèvremont. Trainer Koswal is geen kijkje gaan nemen bij dat duel hoe de tegenstander speelt en stuurde ook geen afgevaardigde. Koswal: ,,Wij hebben het duel tussen RKSV Heeze en Chèvremont inderdaad niet gezien. Zoals je weet gaan wij altijd uit van onze eigen kracht en speelwijze. Wel hebben wij op YouTube naar beelden gezocht, maar vonden alleen een wedstrijd van oktober 2021 tegen Susteren.”

Weinig bekend

Koswal weet dus niet echt veel van de komende tegenstander. ,,RKSV Heeze lijkt mij een fysieke ploeg, die met opkomende backs speelt. Verder heb ik er niets uit kunnen halen. Maar naar aanleiding van de uitslag van deze week (6-1) en twee spelers – Gijs Moerenhout en Jorg van Galen – die de productie voor hun rekening namen, moeten wij op onze hoede zijn.”

Vertrouwen

Zo’n stevige uitslag moet RKSV Heeze toch ook het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven voor de rit naar Den Haag. ,,Ze zullen wel zelfvertrouwen hebben, maar elke wedstrijd is een andere. De vorm van de dag is erg belangrijk”, aldus Mario Koswal.

Om eraan toe te voegen: ,,Nu wij in de nacompetitie zitten, weten wij dat het zwaar gaat worden. We hebben helaas spelers met pijntjes en vakantiegangers. Maar komende zondag gaan wij RKSV Heeze alleen laten genieten van onze Surinaamse keuken.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder