Warming-up Hfd.klasse/3e Divisie: Bas Steffens: ,,Met vol Craeyenhout vertrouwen erin””

HBS is knap op een tweede plaats geëindigd in de Hoofdklasse A. De ploeg van vertrekkend trainer Bas Steffens (naar Forum Sport) mag deelnemen aan de nacompetitie en houdt zodoende ook nog zicht op een terugkeer naar de Derde Divisie, waardoor dan ook de derby’s tegen Quick weer in ere worden hersteld.

Tekst: Ton Beije

Maar voor het zover is, heeft HBS nog de nodige strijd te leveren aan het einde van een zwaar seizoen. Afgelopen donderdag speelde HBS eerst de uitwedstrijd in Nijmegen tegen Orion. Na een 1-0 achterstand kwam HBS terecht terug tot een 1-1 gelijkspel. Trainer Bas Steffens (foto) over dat duel: ,,Na een mindere eerste helft, speelden wij een betere tweede met uiteindelijk een goed resultaat.”

Collectief

Orion schuwde donderdagavond felle duels niet. Was dat een verrassing voor Steffens? Hij: ,,Nee, die info hadden we. Het is een collectief van spelers, die al langer bij elkaar spelen. Dit is ook één van hun kwaliteiten.”

Uitgangspositie

Na rust leek Orion wat uitgeblust en was HBS duidelijk de bovenliggende partij en kwam terecht ook langszij door een treffer van invaller Luca van Leeuwen. Steffens: ,,Die gelijkmaker was op basis van de kansenverhouding en het spel in de tweede helft zeker terecht.” Dus lijkt die 1-1 een goede uitgangspositie voor de return komende zondag op sportpark Craeyenhout. Steffens weer: ,,Het is een goede uitgangspositie, maar zondag zullen we het beter moeten doen dan donderdag. Daar heb ik met een vol Craeyenhout met supporters in ieder geval alle vertrouwen in.”

Lichte klachten

,,We zullen alles moeten geven om een maximaal resultaat te pakken. Daarna kijken we pas verder. Donderdag waren er hier en daar wat lichte klachten van spelers, maar we zullen alles op gebied van blessures, in het rood gaan qua belasting, goed met elkaar moeten managen.” De bal gaat zondag bij HBS-Orion om 14.00 uur rollen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder