Nacompetitie 3e/4e klasse: BSC’68 en Quick Steps boeken plaats in finale

Voor Graaf Willem II/VAC eindigde het avontuur in de nacompetitie in Rotterdam. Overmaas bleek na een doelpuntrijke eerste helft de betere ploeg. Beter nieuws kwam er bij BSC’68 en Quick Steps vandaan. Beide teams zijn nog steeds in de race voor een plaats in derde klasse komend seizoen.

Tekst: Roland van der Linden

SCH’44 – BSC’68

BSC’68 sleepte in het uitduel bij SCH’44 een overwinning uit het vuur. Tegen de nummer twee van vierde klasse B nam BSC’68 een 0-1 voorsprong door een treffer van Joep van Straalen. De club uit Harmelen kwam nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Jasper de Bree. In de tweede helft trok BSC’68 het duel naar zich toe. Met zijn tweede treffer schoot Joep van Straalen de ploeg van trainer Marco Lange naar de finale. Aanstaande zaterdag is OHVV op neutraal terrein de tegenstander.

Overmaas – Graaf Willem II/VAC

Op Sportpark Olympia in Rotterdam moest Graaf Willem II/VAC het hoofd buigen voor Overmaas. De equipe van trainer Jan de Jong jr. (foto) kwam al na drie minuten op achterstand. In de achtste minuut was het alweer gelijk door een inzet van Joao Malfitano. Met bijna een half uur spelen nam Overmaas opnieuw de leiding in het duel: 2-1. De doelpunten bleven vallen. In de 41e minuut viel de 3-1, maar vlak voor rust kwam Graaf Willem II/VAC weer terug. Sam Jellema bracht de 3-2 op het bord. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en belandde de promotiedroom van Graaf Willem II/VAC in de prullenbak.

Gouda – Quick Steps

Het duel tussen Gouda en Quick Steps stond bol van de spanning. De thuisploeg nam tot twee keer toe een voorsprong in de wedstrijd. In beide gevallen kon de Haagse ploeg de gelijkmaker produceren, waardoor het duel in 2-2 eindigde. Omdat de verlenging ook geen winnaar opleverde moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Quick Steps bleek in die serie met 5-4 net de betere ploeg en speelt zaterdag tegen FC Maense, dat veel te sterk was voor Vredenburch.

© Haaglanden Voetbal  

 

 

Lees verder