John Blok: ,,Hopelijk straks weer mat waarmee we voor de dag kunnen komen”

Voor de spelers van Scheveningen was het het afgelopen seizoen niet altijd even fijn om thuis op sportpark Houtrust te spelen. De kwaliteit van de kunstgrasmat liet voor het niveau waarop gevoetbald wordt, hoogste amateurklasse van Nederland, veel te wensen over.

Tekst: Ton Beije

De kunstgrasmat ligt er in feite nog niet zo lang, maar was verre van optimaal om op te spelen. Trainer John Blok (foto): ,,Vier jaar is inderdaad niet lang voor een kunstgrasmat. Zeker niet als je je bedenkt dat er twee seizoenen veel minder op is gespeeld (als gevolg van de corona – red.). Het veld was vooral enorm hard en de kunststofsprieten lagen vaak helemaal plat, waardoor het veld ook snel glad werd.”

Intens

De mat wordt intens gebruikt door de senioren, jeugd en ADO den Haag Vrouwen voor de training, maar zegt trainer Blok: ,,Eén van de voordelen van een kunststofmat zou de hogere speelbaarheidsgraad moeten zijn. Zoals ik al zei is het veld in de coronatijd juist minder belast met wedstrijden, dus dat mag het probleem niet zijn.”

Kurk

Er komt deze zomer geen nieuwe mat, maar de huidige inlay (kurk), wordt vervangen door een nieuwe inlay, ook kurk. Daarmee moeten de problemen van afgelopen seizoen verholpen zijn. ,,Dat hoop ik zeker”, zegt trainer Blok, ,,want eigenlijk was het voor ons dit seizoen op Houtrust lastiger voetballen dan in uitwedstrijden. Daarnaast hebben we alleen wedstrijden gespeeld en niet getraind op het hoofdveld. Volgens de kenners moet deze behandeling genoeg zijn om het veld weer in topconditie te krijgen, daar moeten we dan maar vanuit gaan.”

Tijdig

De klus op het sportpark moet tijdig, de planning is 15 juli, gereed zijn, dus ruim voor aanvang van de trainingen en wedstrijden en kan Scheveningen als Tweede Divisionist alweer wennen aan de mat. Blok: ,,Dat zou mooi zijn, want dit heeft natuurlijk veel te lang geduurd. Laten we hopen dat we straks weer een mat hebben, waar we mee voor de dag kunnen komen.”

© Haaglanden Voetbal  

 

 

Lees verder