Nacompetitie: Gehavend Die Haghe voor laatste krachtproef

Die Haghe krijgt op het veld van UVS, sportpark Kikkerpolder, zaterdag de kans om ook voor volgend seizoen een ticket te verdienen voor de eerste klasse. De ploeg van trainer Wim de Jong (foto), die moet aantreden tegen AFC, is echter nogal gehavend.

De Jong, die volgend seizoen weer alleen als technisch manager zal fungeren bij de club, laat dan het trainen coachen over aan nieuwkomer Marcel Koning. Wat zal De Jong zijn ploeg zaterdag graag als eersteklasser ‘achterlaten’.

Competitie

Beide clubs troffen elkaar ook dit seizoen in de reguliere competitie al twee keer. Thuis op Ockenburgh won Die Haghe nipt met 1-0, uit werd het een gelijkspel: 1-1. AFC eindigde met een punt minder net onder Die Haghe op de ranglijst.

Strijd

In de nacompetitie won AFC met 2-0 van Maarssen en in Bussum (een deel moest opnieuw gespeeld worden) ook met 0-2 van BFC. In Leiden kan Wim de Jong dus niet over zijn sterkste formatie beschikken, maar de altijd strijdvaardige trainer liet al weten, dat zijn ploeg er klaar voor is om de strijd aan te gaan met de beschikbare spelers. Net als veel collega’s redeneert ook De Jong: ‘het is belangrijker wie er wel zijn, dan wie er niet bij zijn’.

Ook bij AFC-Die Haghe in Leiden bij UVS is Haaglanden Voetbal natuurlijk met verslaggever en fotograaf van de partij.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder