Scheveningen haalt voor volgend seizoen Donovan de Groot binnen

Scheveningen heeft de eerste versterking voor het komend seizoen binnen: Aanvaller Donovan de Groot (foto) maakt komend seizoen de overstap van zondag Derde Divisionist Westlandia naar sportpark Houtrust.

In Naaldwijk is De Groot bezig aan zijn tweede seizoen onder trainer Marcel Koning. Die was ook zijn trainer in het seizoen daarvoor bij HBS. Hoewel de laatste twee seizoenen natuurlijk niet volledig zijn, is de 21-jarige De Groot ondanks zijn jonge leeftijd al voor het derde seizoen actief in de Derde Divisie en ieder seizoen van waarde voor zijn clubs. Voor zijn periode bij Westlandia en HBS speelde hij twaalf jaar lang in de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Hogerop

De aanvaller, die tevens dichtbij sportpark Houtrust woont, kiest met zijn overstap naar Scheveningen voor een stap hogerop in combinatie met het spelen op zaterdag. Hij wil op Houtrust een volgende stap in zijn ontwikkeling zetten en de concurrentie aangaan. De Groot kan uit de voeten op zowel de linker- als de rechterflank, beschikt over de nodige snelheid en diepte in zijn spel, een goed rechterbeen en is daarnaast doelgericht.

Motivatie

Deze specifieke eigenschappen, in combinatie met zijn goede motivatie, achtergrond, potentie en regionale binding maken Donovan de Groot een prima versterking voor het komend seizoen. Scheveningen is dan ook blij met zijn komt en ziet uit naar een succesvolle samenwerking.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder