Ron Kleijn (Scheveningen) heeft twijfels over lang verblijf in Tweede Divisie

Scheveningen komt uit op het hoogste amateurniveau in Nederland, de Tweede Divisie. Met een veel kleiner budget dan menig andere club op dat niveau, weten de ‘Schollekoppen’ zich knap staande te houden. Toch heeft voorzitter Ron Kleijn (foto) door de Coronacrisis zijn twijfels.

Bij Scheveningen twijfelt men er namelijk aan of de club in de toekomst in de Tweede Divisie kan blijven spelen. Tegen AD/Haagsche Courant zegt Kleijn: ,,Alles hangt af van hoeveel sponsoren er blijven. Dat financiële plaatje bepaalt mede wat voor spelers je kan halen en behouden. Wij hebben veel horecabedrijven als sponsor. Die hebben het nu heel moeilijk.”

Strijdbaar

Maar Kleijn is ook strijdbaar. ,,Laat één ding duidelijk zijn, bij een herstart in april of als we pas volgend seizoen beginnen: Scheveningen speelt Tweede Divisie. Dan hangt het er alleen op sportief gebied vanaf of we erin blijven of niet, dus niet op financiële gronden.” Maar Scheveningen zal zich nooit terugtrekken. Een stapje terugdoen zal echter wel pijn doen op Houtrust, want zegt Kleijn: ,,Onze doelstelling is om zo hoog mogelijk te voetballen.”

Gezond

Maar stel dat de Derde Divisie toch een feit zou worden als gevolg van de beschikbare financiën door de Corona-tijd? Kleijn in AD/HC: ,,Het zou jammer zijn. Maar ik zou er niet wakker van liggen. Dat zou wel het geval zijn als de club op omvallen stond. We zijn 102 jaar oud en zijn gezond en wel op weg naar de 120.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder