Rob de Lange (VUC):,,Ontlopen versterkte degradatie? Meedoen in linker rijtje”

De KNVB maakte de indeling bekend voor het komende seizoen bij de standaardteams. Vooral de eerste klasse B op zaterdag is heel interessant, met bijna wekelijks de nodige (streek)derby’s. Het zal even wennen zijn Rob de Lange (foto) komend seizoen in de dug-out bij VUC. En hij gaat in ieder geval met zijn nieuwe club ook DHC ontmoeten.

Tekst: Ton Beije

Rob de Lange is zeker ook content met de door de KNVB vrijgegeven indeling. ,,Een heel mooie indeling. De verste uitwedstrijd is twintig minuten rijden van VUC. Dat is voor de spelers maar zeker ook de supporters geweldig.”

,,Voldoende informatie krijgen over je directe tegenstander is altijd goed”, aldus De Lange. ,,In welke formatie spelen ze en wat doen ze met spelhervattingen? Maar dat moet je ook niet overdrijven op ons niveau, want wij gaan van onze eigen kwaliteiten uit.”

Linker rijtje

Om aan eventuele versterkte degradatie te ontkomen, heeft De Lang een simpele oplossing: ,,We moeten ervoor zorgen, dat we in het linker rijtje mee gaan doen, dan hebben we geen last van die versterkte degradatie.” Een simpel antwoord inderdaad, maar zo zullen veel van de clubs in deze klasse erover denken. Het belooft een spannende strijd te worden en de voetballiefhebber kijkt al uit naar de strijd in 1B op zaterdag. Ook dat zal voor menig voetballer weer even wennen worden.

Indeling zaterdag 1B:

DHC, DSO, Die Haghe, Forum Sport, HVV, sv Honselersdijk, sv Nootdorp, sv Den Hoorn, UVS, VELO, VUC, Valken’68, Voorschoten’97, Wippolder.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder