ODB, RAS en DUNO: Clubs uit Vruchtenbuurt in één competitie

|||

De KNVB heeft het voor elkaar gebracht: voor het eerst in de geschiedenis van de clubs zitten ODB, RAS en DUNO – buurtgenoten op enkele tientallen meters afstand van elkaar – samen in één competitie. Bij de clubs wordt al enthousiast vooruitgekeken. DUNO laat op haar site Patrick Demmers, Nico Mourits en Kenneth Lamens aan het woord.

Waar RAS en DUNO al eerder in dezelfde poule zaten is nu met ODB de Vruchtenbuurt helemaal compleet. De degradatie van DUNO kun je moeilijk fijn noemen, de gevolgen voor de competitie-indeling zijn tegelijkertijd indrukwekkend.

Waar tref je het dat drie verenigingen die hun complex delen of op een steenworp afstand liggen tegen elkaar kunnen uitkomen? Waar wijkbewoners dus hun deur kunnen uitstappen om liefst zes wedstrijden in een straal van enkele vierkante meters te bewonderen?

DUNO vroeg Nico Mourits (duizendpoot bij RAS, o.a. communicatie), Patrick Demmers (oud-DUNO trainer en nu ODB-trainer) en Kenneth Lamens (DUNO-trainer) alvast om hun reactie.

,,Een buurman wens je natuurlijk altijd het beste toe en we vonden het voor DUNO dan ook sneu dat ze vorig seizoen degradeerden”, laat Nico Mourits weten. ,,’Elk nadeel heb ze voordeel’, zei ooit een bekende Amsterdamse voetballer met nummer 14 en dat is in dit geval ook zo. De wedstrijden om het Kampioenschap van de Vruchtenbuurt komen weer terug. Nu ook ODB, spelend op ons eigen terrein aan de Albardastraat, op zaterdag in onze klasse speelt, zijn er zelfs drie clubs die om deze, fictieve, titel kunnen gaan strijden. Veel mooier gaat het niet worden.”

Patrick Demmers (ODB): ,,Ja, dit is echt een superindeling! Als je kijkt naar alle klassen, van de eerste tot en met de vierde en zo na drie Coronajaren: van deze unieke derby’s – zes in totaal – word je natuurlijk heel blij. Het moeten mooie sportieve derby’s worden, met strijd en respect op het veld en een hoop gezelligheid na de wedstrijden. Een geweldige poule met VCS en Quintus als favorieten en een hoop clubs erachter met heel veel ambities.”

Kenneth Lamens kijkt al niet minder enthousiast vooruit: ,,Ik denk dat het erg bijzonder is als je drie clubs die slechts een straat bij elkaar vandaan liggen in een en dezelfde poule treft. Voor de neutrale Vruchtenbuurt-toeschouwer zes thuiswedstrijden! Als je kijkt naar de drie clubs is er binnen onze groep een aanzienlijk aantal spelers die of met jongens van ODB hebben gespeeld of die een overstap van de ene naar de andere vereniging hebben gemaakt. En natuurlijk een hoop spelers en een trainer bij ODB met een DUNO-verleden. Altijd leuk om tegen je oude club of teamgenoten te spelen. Een reistijd van minder dan vijf minuten is natuurlijk ook lekker.”

Underdog

Nico Mourits: “Wij verheugen ons zeer op de hernieuwde kennismaking met DUNO. Het verleden heeft bewezen dat het altijd geweldige derby’s zijn met veel publiek langs de lijn. Onze barmedewerkers kunnen hun borst vast nat maken. De extra fusten bier zijn alvast besteld bij het Horecacentrum. Sportief zal het voor ons lastig worden. We hebben een zeer jonge selectie en dus rekenen wij ons tot de underdog in deze. Eerdere wedstrijden hebben echter bewezen dat deze duels altijd ongekende krachten oproepen, dus wie weet….. Hoe dan ook: Wij kunnen niet wachten op de eerste confrontatie.”

(Bron: DUNO)

Lees verder