Die Haghe investeert in de onder 6- en onder 7-jeugd

Voetbalvereniging Die Haghe gaat de samenwerking met voetbalschool Back2basic een vervolg geven.

Naast de inmiddels bekende voetbalcursussen en -clinics, die al geruime tijd op sportpark Ockenburg plaatsvinden en waar veel kinderen van onder meer Die Haghe actief zijn, zal voetbalschool Back2basic het aankomende seizoen op woensdagen verantwoordelijk zijn voor de opleiding van de O6- (2017) en O7-categorie (2017).

Met deze samenwerking verwacht Die Haghe een gestructureerde en leerzame opleiding voor de allerjongste jeugd te kunnen aanbieden.

‘Praktisch en investeren in de toekomst’

,,Wij zien het als een aanvulling en ook als uitstekende oplossing, mede ingegeven door de moeite die verenigingen hebben om de juiste trainers op specifieke groepen te krijgen”, aldus commissielid Jordy Coene. ,,We zijn van mening dat de samenwerking met voetbalschool Back2basic onze vereniging juist bij de jongste afdeling van de vereniging zowel kwantitatief als kwalitatief zal versterken. De jeugd is immers de toekomst van de vereniging.”

Gediplomeerde hoofdtrainer/opleidingsschool trainers

De hoofdtrainer van Back2basic beschikt over de UEFA-trainerslicentie en werkt samen met assistent-trainers die zelf vaak actief zijn als speler binnen de jeugd van Die Haghe. Op deze wijze wordt niet alleen de training aan de jongste leden geprofessionaliseerd maar leidt Die Haghe op deze wijze ook haar eigen trainers op. Dat laatste is een lang gekoesterde wens van de vereniging.

Start seizoen 2022-2023

Woensdag 24 augustus zullen de eerste trainingen onder leiding van Voetbalschool Back2basic starten. Trainingstijden JO6: 15.00-15.45 uur en JO7: 16.00-17.00 uur

Het komende seizoen heeft Die Haghe plek voor zeventig kinderen in de jongste groepen. O6 (2017 en 2018) 30x, O7 (2016) 40x. Op het moment van schrijven zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.  Inschrijven kan via Die Haghe. Bezoek ook de website van de partner van Die Haghe,  Voetbalschool Back2basic voor een totaaloverzicht van alle activiteiten.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder