Sarina Wiegman overtuigend met Engels vrouwenteam naar finale

Sarina Wiegman (foto) heeft voor de tweede maal op rij de finale bereikt van het EK vrouwenvoetbal. Dat lukte haar vijf jaar geleden met Oranje, nu gaat zij met gastland Engeland naar de eindstrijd na een 4-0 zege in Sheffield op Zweden.

Cadeau kreeg Engeland het niet en had al na een minuut spelen op achterstand kunnen staan. Keepster Mary Earps hield echter met een redding met de voet Sofia Jakobsson van het scoren af. Vlak daarna had keepster Earps geluk, dat een kopbal op de lat belandde.

Lat

Na een half uur spelen kwam Engeland, niet geheel volgens de verhouding, op 1-0 door een treffer van Beth Mead. Toen kort na rust Lucy Bronze de 2-0 binnenkopte, leek de strijd al beslist. Lauren Hemp kreeg de kans op 3-0, maar zag haar inzet tegen de lat belanden.

Hakbal

Zweden bleef met deze stand in de wedstrijd, maar toen de 3-0 viel was het over en uit. Invalster Alessia Russo stuitte met haar inzet in eerste aanleg op keepster Lindahl, maar scoorde vervolgens toch met een subtiele hakbal oor de benen van de Zweedse keepster: 3-0 (zie onder). Fran Kirby maakte het Engelse feest compleet met een stift: 4-0.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder