Die Haghe organiseert het IM Kees de Groot-toernooi

Kees de Groot was een clubicoon van Die Haghe. Jarenlang speelde hij in het eerste elftal en na deze carrière heeft hij zeer veel voor de club betekend.

Tekst: Wim van de Graaf

Zo was hij onder meer jeugdtrainer en jeugdvoorzitter en na zijn pensionering was hij de stuwende kracht achter de VUT-ploeg, die tot op heden nog steeds het complex schoonhoudt, doelnetten repareert, schilderwerk aflevert, de was doet voor de selectieteams evenals veel kleine klussen. Als clubgebouwbeheerder was hij dagelijks op het complex te vinden en stond zo vaak voor eenieder klaar met raad en daad. Hij bekleedde ook een bestuursfunctie. De laatste jaren, voor zijn overlijden dit jaar, was hij de teamleider van het eerste elftal en daarmee een steun en toeverlaat voor de selectietrainers. Ook bestelde hij ieder seizoen weer de kleding en materialen voor zowel de jeugd- als de seniorenteams.

Eren

Om hem voor dit alles te bedanken en te eren is het jaarlijks Die Haghe-voorbereidingstoernooi omgedoopt in het IM Kees de Groot-toernooi. Zoals elk jaar wordt dit toernooi gesponsord door Zwart en Partners Notarissen. Hiervoor dankt Die Haghe haar lid en oud-keeper en oud-voorzitter Albert Zwart.

Maaltijd

Het toernooi kent naast Die Haghe ook nu de volgende deelnemende verenigingen: Vitesse Delft, Den Hoorn en HVV. Er wordt gestreden om een verenigingsbokaal en er zijn nog andere prijzen. Op zaterdag 20 augustus zal Die Haghe-sponsor, Italiaans restaurant Di Sopra, weer voor de scheidsrechters, spelers en begeleiders een heerlijke maaltijd verzorgen.

Speelschema

Maandag 15 augustus:
Treden de tweede elftallen vanaf 20.00 uur tegen elkaar in het strijdperk.

Dinsdag 16 augustus:
Aanvang 20.00 uur: Die Haghe 1 – Vitesse Delft 1 en sv Den Hoorn 1 – HVV 1.

Zaterdag 20 augustus:
Treden de tweede elftallen vanaf 12.00 uur aan.
Vervolgens om 14.30 uur Die Haghe 1 – HVV 1 en sv Den Hoorn 1 – Vitesse Delft 1.

Saillant detail is dat na de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal zowel HVV als sv Den Hoorn in dezelfde poule als Die Haghe zijn ingedeeld (1e klasse B). Hoewel nog vroeg in het seizoen een mooie graadmeter waar deze teams nu staan. Alle reden om deze dagen een kijkje bij Die Haghe op Ockenburgh te komen nemen om de teams in actie te zien.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder