Warming-up 3e Divisie (zo)| Paul v.d. Zwaan (Quick): ,,Voorbereiding wisselvallig”

Komende zondag start de competitie voor Quick. Veel spelers zijn gestopt dus het is afwachten hoe de vervangers het doen. Om 14.00 uur komt VVSB uit Noordwijkerhout op bezoek. Een nieuwkomer in de Derde Divisie dus is het onduidelijk hoe de krachtsverhouding is. Bovendien heeft Quick wisselvallig gespeeld in de voorbereiding.

Tekst: Pieter Donath

De eerste thuiswedstrijd voor Quick brengt meteen de eerste nieuwe tegenstander naar Nieuw Hanenburg. VVSB staat voor Voetbal Vereniging Sint Bavo, opgericht 26 oktober 1931. Het is verrassend te noemen dat deze vereniging dit seizoen is ingedeeld in de Derde Divisie van de zondagamateurs. Vanaf het seizoen 2010-2011, toen zondagclub VVSB  promotie naar de toenmalige Topklasse (hoogste amateurniveau) afdwong, speelt het haar wedstrijden in de zaterdagcompetitie. Na afgelopen seizoen waren er te veel “echte” zaterdagverenigingen in de Derde Divisie en heeft de KNVB besloten om VVSB in te delen in de zondag Derde Divisie.

Nieuwe spelers

Trainer Paul van der Zwaan (foto) moet veel nieuwe spelers inpassen. Op vragen hoe hij dit doet en hoe de voorbereiding tot nu toe verliep, reageert hij uitgebreid. Ook is VVSB voor hem een speciale tegenstander.

,,Onze voorbereiding is in verhouding kort en loopt door de start van het seizoen heen. Mentaal volledig het hoofd leeg maken voor een nieuw lang seizoen vinden we het belangrijkste. Daarom hebben we ook geen gesplitste voorbereiding zoals veel andere clubs. Wellicht hebben we fysiek een kleine achterstand, maar we zijn wel fris en gretig. Gebleken is dat wij die frisheid in de kop gedurende een seizoen vaak langer kunnen vasthouden. We hebben wisselvallig gespeeld in deze voorbereiding met bijvoorbeeld een zeer matige prestatie tegen Die Haghe (1-1) met drie dagen later een goede pot tegen Scheveningen (2-2). We maken nog iedere dag stappen. Voor ons doen hebben we relatief veel veranderingen in de ploeg, met veel jonge gasten erbij. Dat is schitterend en uitdagend, maar vraagt ook geduld met betrekking tot de stabiliteit. We hebben weer veel talent in de groep en werken keihard. Deze jonge groep is leergierig en ambitieus. Dat is schitterend om te zien.”

Affiche

,,Zondag tegen VVSB is voor mij persoonlijk ook een mooi affiche”, gaat Van der Zwaan verder. ,,Ik ben daar zeven jaar trainer geweest en bewaar warme herinneringen. Zij hebben een sterke ploeg met versterkingen en hebben prima gepresteerd in de voorbereiding met klinkende overwinningen. Naar aanleiding van de wedstrijd tegen Scheveningen hebben wij echter ook het vertrouwen in een prima resultaat aanstaande zondag. Kortom alle ingrediënten voor een spannende pot die zeker het bezoeken waard is.”

Oud-prof

VVSB konb op valreep nog een nieuwe speler inlijven, oud-prof Leroy George. De 35-jarige aanvaller speelde als proefspeler al mee in de voorbereiding van de ploeg uit Noordwijkerhout. Hij wist daarin meermaals het net te vinden. George is de vervanger van de naar Duitsland vertrokken Raygivano Dompig. Op profniveau kwam de Amsterdammer uit voor onder andere NEC, FC Utrecht en Qarabag uit Azerbeidjan.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder