Oefenvoetbal: FC Skillz swingend langs vierde divisionist VOC

Op een zonnig en vernieuwd kunstgrasveld kruisten FC Skillz en VOC, afkomstig uit Rotterdam, zondagmiddag de degens. Beide clubs hadden te maken met een late afzegging van een eerder geplande tegenstander en kwamen zodoende (last minute) bij elkaar uit.

Tekst: Terry Konings

FC Skillz kwam goed uit de startblokken met prima veldspel. VOC liet zich echter ook voetballend zien met diverse positiewisselingen in de voorhoede en veel energie voorwaarts. Het was dan ook de vierde divisionist, die de leiding nam in de 24e minuut: 0-1. FC Skillz gaf kort hierna een antwoord door de 1-1 te maken via Naoufal El Haddioui op assist van Adam Bekkaoui. VOC zette een tandje bij wat maakte, dat het met een 1-3 voorsprong de rust inging.

Omzettingen

Na wat tactische omzettingen was het spelbeeld na de pauze compleet anders. FC Skillz zat overal kort op en was gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Na dik een uur spelen scoorde Abdel Tufi op aangeven van Naoufal El Haddioui en tien minuten daarna werd de stand gelijkgetrokken door het scoren van dezelfde Abdel Tufi. Ditmaal op aangeven van Chadion Melfor, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde.

Vleugels

De club uit Wateringse Veld kreeg na de gelijkmaker vleugels en bestormde het Rotterdamse doel met veel aanvallen. In de 78e minuut maakte de talentvolle Yassin Chentouf de 4-3 na een fabuleuze steekpass van Chadion Melfor. Het was de inmiddels ingevallen Sait Alparslan (foto) die de wedstrijd met de 5-3 in het slot gooide.

Terugkijkend gaf trainer Oussama Bekkaoui aan blij te zijn met het resultaat, maar vooral met het spel, de bereidheid en energie die zijn ploeg in de tweede helft toonde. Zoals een trainer zich betaamt, is er altijd nog ruimte voor verbetering in het spel van de kersverse tweedeklasser.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder