Warming-up 2e Divisie | John Blok (Scheveningen): ,,Katwijk thuis is lastig”

Scheveningen staat op één punt na twee duels. Een knap gelijkspel in de eerste wedstrijd bij Rijnsburgse Boys, werd vorig weekend gevolgd door een verlies op eigen veld tegen HHC Hardenberg. Zaterdag opnieuw een hele kluif voor de ploeg van John Blok (foto): de uitwedstrijd tegen vv Katwijk.

Tekst: Ton Beije

HHC Hardenberg nam dus de drie punten mee van Houtrust. Hoe kijkt John Blok terug op dat duel? ,,Ik vond Hardenberg over de hele wedstrijd wel de betere ploeg en zij hebben er twee gescoord, dus dan krijgen ze de drie punten”, aldus Blok. ,,Maar ik vind dat zelf ook nooit zo interessant. Voor wel of niet verdiend krijg je geen punten en wie bepaalt wat verdiend is? Belangrijker vind ik dat we een veel betere tweede helft hebben afgeleverd dan de eerste. De eerste helft kwamen we niet lekker in de duels en waren slordig aan de bal. Tegen een topploeg als Hardenberg kun je je dat niet veroorloven. Ondanks dat kwamen we niet echt in de problemen, totdat we na een klein half uur net even te veel ruimte weggaven en dat gelijk werd afgestraft. In tegenstelling tot wat in jullie verslag stond kregen we de tweede helft wel meer druk op Hardenberg en slaagden zij er eigenlijk niet meer in om gevaar te stichten. Ondanks meer balbezit kwamen wij er bij Hardenberg ook niet doorheen. Toen wij in de laatste fase met vier spitsen gingen spelen, viel de goal aan de andere kant en was het wel klaar. Jammer maar tegen een ploeg die zeker om de bovenste plaatsen gaat meespelen, en eigenlijk al jaren bij de eerste drie speelt, kun je verliezen.”

Vorm

Waar zat het probleem dat het dit keer niet lukte tegen die ploeg, want in het verleden wist Scheveningen wel te verrassen tegen HHC Hardenberg? Blok: ,,We slaagden er niet in om veel kansen te creëren zaterdag. Dat heeft zo aan het begin van het seizoen nog met vorm en fitheid te maken, maar zeker ook met de kwaliteit van de tegenstander. Ondanks het succesvolle vorige seizoen moeten we de verhoudingen wel op de juiste waarde blijven inschatten.”

Landskampioen

Zaterdag treft Scheveningen weer een tegenstander van formaat. Toch kwam vv Katwijk bij Noordwijk ook niet verder dan een gelijkspel. Blok: ,,Ik denk dat je dan ook Noordwijk tekort doet. Ook zij hebben, net als vorig seizoen, een prima ploeg die zeker in thuiswedstrijden lastig te verslaan is. Vorig seizoen verloor Katwijk daar nog. Neemt niet weg dat Katwijk de regerend landskampioen is en een meer dan goede ploeg heeft. Je kunt net zo makkelijk zeggen dat ze in de eerste thuiswedstrijd Volendam naar 7-0 speelden.”

Lastig

Wat voor wedstrijd verwacht Blok in en tegen Katwijk? Hij: ,,De wedstijden tegen Katwijk zijn bijna altijd aantrekkelijk. Er gebeurt altijd genoeg dus is het vaak ook leuk om naar te kijken.” En hoe schat Blok de kansen van Scheveningen in? ,,Natuurlijk wordt het lastig, maar in tegenstelling tot wat ik vorige keer bij jullie las, zullen we ook nu gewoon weer voor de drie punten gaan.”

De laatste zes ontmoetingen op de Krom geeft een balans te zien, driemaal winst Katwijk, driemaal winst Scheveningen, al pakte Katwijk de laatste twee ontmoetingen de zege. Maar Scheveningen is toch in staat om op De krom voor een verrassing te zorgen. Blok: ,,Daar gaan we wel voor.”

John Blok mist nog enkele spelers voor het duel in Katwijk. David Kappel, Robbert van Koesveld en Ricardo de Vlugt zullen zeker ontbreken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder