Beker Groep 1 poule 10: Voorschoten’97 oppermachtig bij Altior

De zaterdagtak van Voorschoten’97 heeft het eerste bekerduel in poule 10 van groep 1 met speels gemak gewonnen. In Langeraar was de ploeg van Jonathan Jonk te sterk voor gastheer Altior: 0-5.

Tekst: Hans Kulk

Alessandro Kwant had een heerlijke middag in Langeraar. De doelman van de Voorschotenaren kreeg in het duel met zondag tweedeklasser ASC nauwelijks iets te doen. De meeste acties speelden zich namelijk aan de andere kant van het veld af. Binnen het half uur stonden de groen-gelen dan ook al op een comfortabele 0-3 voorsprong. Tweemaal Nick Guijt (0-1 en 0-2) en eenmaal Thom Wijnalda (foto) (0-3).

Veldoverwicht

Ondanks het gigantische veldoverwicht wist de ploeg van Jonathan Jonk in het tweede bedrijf nog maar tweemaal het doel van de tegenstander te vinden. Thom Wijnalda schoot uit een strafschop zijn tweede en de vierde voor Voorschoten’97 binnen, waarna Nick Guijt met zijn derde treffer de eindstand op 0-5 bepaalde.

Aanstaande zaterdag spelen de groen-gelen op sportpark Adegeest tegen Kagia, dat in haar eerste bekerduel te sterk was voor TAVV (2-1).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder