Warming-up 4e Divisie (zo) | Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Lang meedoen om prijzen”

Eindelijk won RKAVV weer eens ruim. Purmersteijn werd met 0-3 verslagen. Vorig seizoen was scoren vaak een probleem. Goed voetbal werd niet altijd beloond. Mogelijk wordt de nieuwe centrumspits Tom Plezier de sleutel voor succes. Hij scoorde bij zijn debuut twee keer. Wellicht is hij komende zondag tegen zijn oude club Alphense Boys weer succesvol.

Tekst: Pieter Donath

Alphense Boys won afgelopen zondag in de slotfase van RKVV Velsen. In de 82e minuut kwam Velsen op een 2-3 voorsprong, maar twee doelpunten in de 90e en 92e minuut bezorgden de thuisclub de drie punten. De eerste wedstrijd uit tegen SJC was met 4-1 verloren dus verdedigend heeft Alphense Boys al zeven keer een steek laten vallen. Kansen voor RKAVV om te scoren zullen er zeker komen. Centrumspits Tom Plezier (25) speelde vorig seizoen in de Verenigde Staten bij Dayton Dutch Lions. Na de jeugd van Alphense Boys waren ADO Den Haag-jeugd en Swansea City O23 zijn volgende clubs.

Blij

Maurizio Ceccucci (foto) was blij met de mooie overwinning in Purmerend, maar de uitslag had hoger kunnen zijn. Komende zondag tegen Alphense Boys wordt het lastig, maar hij heeft er vertrouwen in dat dit team heel lang kan gaan meedoen om de prijzen.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Purmersteijn?

,,Zeer tevreden met de uitvoering en de uitslag.”

Waren jullie fitter en ook voetballend beter?

,,Ik vond ons zeker fitter en voetballend hebben we de meeste kansen gecreëerd. Op de beginfase na zijn nauwelijks kansen weggegeven.”

Hoe sterk schat jij Alphense Boys in?

,,Het is altijd een lastige ploeg, ze beschikken over een goede teamgeest getuige de overwinning afgelopen zondag, waarin ze tien minuten voor tijd nog achterstonden.”

Tom Plezier scoorde twee keer. Heb je nu meer scorend vermogen dan vorig seizoen?

,,Dat is wel heel kort door de bocht. Indien Tom dit wekelijks doet, dan kom ik hierop terug. Feit is wel dat Tom het prima gedaan heeft en in een korte periode zich heeft aangepast aan onze speelwijze.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder