Beker  Groep 1 poule 5 | Forum Sport na winst door naar volgende ronde

De derde bekerwedstrijd van Forum Sport was tegen ESTO uit Bodegraven. Na de twee gelijke spelen tegen Hillegersberg en RKDEO moest Forum Sport winnen om de volgende ronde in de beker te halen.

Tekst: Jean Nederlof

Positief punt voor trainer Bas Steffens is, dat de lijst van afwezigen wekelijks kleiner wordt. Vorige week keerde Jordy de Wit terug in de selectie, deze wedstrijd maakte ook Hayden Bergen weer deel uit van de wedstrijdselectie van Forum Sport.

Forum Sport begon gretig aan de wedstrijd. Veel balbezit, hoog tempo en veel druk naar voren. ESTO had het de eerste vijftien minuten daar erg moeilijk mee. Het zorgde voor een aantal goede mogelijkheden waarbij Timo Ploemen het dichtst bij een treffer was. Goed opkomend aan de rechterkant schoot hij in de veertiende minuut op de lat boven ESTO-doelman Joey Anker.

Uit de tegenaanval was het Jesper den Besten die bijna scoorde. Zijn schot ging net voorlangs het doel van Forum Sport. Forum Sport kreeg meer en meer kansen en Pjer Bom (kopbal) en Haitam el Marid (schot) waren zeer dicht bij de openingstreffer.

Koelbloedig

Na rust opende ESTO de score. Een foute positiewisseling in de Forum Sport-achterhoede zorgde ervoor dat Pim de Visser uit een dieptepass vrije doorgang op Forum Sport-keeper Petter van Pruijssen kreeg. Hij benutte de kans op een koelbloedige wijze en bracht de ploeg uit Bodegraven in de 53e minuut op voorsprong: 0-1.

Passie

Forum Sport schrok wakker en zette een tandje bij. Er werd met veel passie en creativiteit gestreden. Jammer dat de eindpass vaak onzuiver was of de balsnelheid te laag. Daardoor bleef ESTO in de wedstrijd. Na dik een uur spelen werd Pjer Bom binnen de zestienmeter neergehaald. Een penalty kreeg de hardwerkende linkerspits van Forum Sport niet van scheidsrechter Joey Meuwese.

Doelstelling

Niet veel later kwam de opkomende centrumverdediger Jacco Scholten alleen voor de ESTO- doelman. Zijn schot werd gekeerd, maar Haitam El Marid kon de terugspringende bal binnenschieten: 1-1. Vijf minuten later was het diezelfde Haitem El Marid die een door hem genomen hoekschop keurig binnengekopt zag worden door Marc du Chatinier (foto).

Forum Sport gaf de voorsprong niet meer uit handen en zag hiermee de doelstelling, volgende ronde beker, behaald worden.

Het spel wordt wekelijks beter. Het geeft vertrouwen voor de eerste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag uit tegen Wippolder. Een bijzondere competitie met alleen maar (regio) derby’s. En dat met een verscherpte degradatie. De onderste drie ploegen degraderen direct en de nummers 10 en 11 spelen nacompetitie. Het zal de spanning alleen maar vergroten!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder