Beker Groep 1 Poule 2 | Gretig Die Haghe declasseert Alexandria’66

|||||||||||

Het is lang geleden dat het scorebord bij Die Haghe niet verder ging dan de negen, maar nu moesten de verbaasde toeschouwers op Ockenburgh toch echt zelf de tien erbij denken. Het werd een walk-over voor de thuisploeg tegen Alexandria’66, maar daar zag het in het eerste deel van de eerste helft nog niet naar uit.

Tekst: Wim van de Graaf        |      Foto’s: HMA-fotografie

Die Haghe miste door blessures en een schorsing maar liefst zeven spelers met kans op een basisplek, maar de elf spelers die wel in het veld stonden, maakten er fris voetballend een heerlijke partij voetbal van. Al in de eerste minuut loste Noah Abid een goed schot dat door doelman Gino Harreman van Alexandria’66 nipt tot hoekschop werd verwerkt. Even later zeilde een schot van de ijverige Sami Aoulad Said net naast de Rotterdamse kruising. Een minuut later was er een snelle aanval van Alexandria’66, maar Justin van Look keepte deze middag een foutloze partij en keerde de hard ingeschoten bal.

Ook na bijna een half uur spelen was er een goede aanval van de oranjehemden, maar nu kon de Haagse doelman nog net redding met de voet brengen. Zo had Die Haghe zomaar op een achterstand kunnen staan. Die Haghe bleef verder goed voetballen en na ruim een half uur trok Junior Nelson de bal hard en strak voor het doel, waarna een Alexandriaan de bal pardoes in eigen doel schoot: 1-0. Vijf minuten later vloog een corner van Frank de Lange zomaar in één keer in het Rotterdamse doel: 2-0.

Die hierop volgende 3-0 was een schoonheid van een doelpunt toen Sami Aoulad Said zijn medespeler Noah Abid knap aanspeelde, die met veel gevoel en een bekeken lobje de bal tegen de touwen schoot. En nog was voor de thee de koek niet op bij Die Haghe. Het was Sami Aoulad Said die een van de doelman terugspringende de bal attent binnen kon werken: 4-0.

Na de warme versnapering ging Die Haghe met dezelfde elf als in de eerste helft onverdroten voort. Desley Koegler schoot hard, maar nipt langs de voor Die Haghe verkeerde kant van de paal en Noah Abid stormde alleen op doelman Harreman af, maar die wist zowaar de bal van de voet van Abid te plukken. Het bleek uitstel van executie, want even later schoot Sami Aoulad Said een klutsbal hard binnen: 5-0. Er leek toen wat te knappen bij de Rotterdammers, die – dat moet gezegd – gewoon en sportief bleven voetballen. Zo redde Justin van Look tweemaal achter elkaar op ingeschoten ballen door de spits van Alexandria’66. Een mooie pass van Noah Abid op Sami Aoulad Said leverde echter de 6-0 op. De ingevallen Chico Mulder onderschepte een bal op het middenveld en stoof op de Rotterdamse goalie af en die deed wat hij moest doen en kreeg zijn voet eerder tegen de bal, maar die kaatste precies voor de voeten van Sami Aoulad Said die zijn vierde doelpunt van de middag kon maken: 7-0.

Een kwartier voor tijd bracht de ingevallen Du’aine Rivers medespeler Noah Abid in stelling die hard en zuiver de 8-0 op het scorebord zette. Diezelfde Abid scoorde na een prachtige één-twee met Sami Aoulad Said de 9-0. De prima fluitende arbiter Ron Wolf kon vlak voor tijd niets anders doen dan de bal op de stip te leggen toen Noah Abid binnen de beruchte lijnen werd neergelegd. Het was invaller Alvin Kimu Ngoy die het vonnis voltrok en de 10-0 (niet) op het scorebord bracht. Een heerlijke wedstrijd in de bekerreeks lijkt een goede generale voor het eerste competitietreffen aanstaande zaterdag in de eerste klasse B op Ockenburgh tegen Voorschoten’97, maar Die Haghe moet de knop snel omzetten, want dat is toch echt een tegenstander van ander formaat.