FC Skillz trekt Levi Marengo en Romario Kortzorg aan

|||

In de vorming van een geheel nieuw eerste elftal slaat FC Skillz een Rotterdamse dubbelslag. Zo trekt de club de Rotterdamse zwaargewichten Levi Marengo en Romario Kortzorg aan (foto).

Levi Marengo speelde in de jeugd voor clubs zoals Excelsior, Feyenoord, Jong Sparta en Jong AZ. Na een avontuur bij het Spaanse CD Ourense belandde hij bij Telstar. Kort daarna lonkte er wederom een buitenlands avontuur bij de profclubs Hercules Alicante en FC Jove Español. Hierna keerde hij  terug naar Nederland waar hij na periodes bij Heerjansdam, FC Boshuizen en Deltasport belandde bij het Goudse Jodan Boys. In deze periode werd Levi Marengo gezien als één van de dragers van het team. Zo eiste hij een hoofdrol op in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hij schoot een vrije trap stijf in de kruising, wat leidde tot uiteindelijk een 2-1 zege op de Deventer profclub. Levi Marengo komt na dit seizoen over van de zondag hoofdklasser IFC.

Romario Kortzorg speelde in de jeugd van RVVH, SBV Excelsior en RKC Waalwijk. Kortzorg speelde zich in de belangstelling en kwam uit voor FC Emmen en FC Dordrecht. Hierna begon hij aan een heus buitenlands avontuur, waarin hij uitkwam voor Botev Plovdivin (Bulgarije), FC Erzgebirge Aue (Duitsland) en FCM Târgu Mureș. Na dit succes verbond hij zich aan Dinamo Boekarest en uiteindelijk ook Astra Giugriu. Na zijn Roemeense successen lonkte Azië voor Romario Kortzorg, waar hij uitkwam voor de clubs CS Concordia Chiajna, Bình Dương FC en Nam Định FC. Na al deze mooie buitenlandse successen maakt hij in Nederland komend seizoen de stap naar FC Skillz.

Terry Konings, voorzitter FC Skillz: ,,Met de komst van Levi Marengo en Romario Kortzorg geven wij ons ambitieniveau aan! Ik ben dan ook meer dan verheugd, dat zulke ervaren voetballers geloven in onze Skillz-droom en bereid zijn om hieraan bij te dragen. Levi en Romario zijn los van twee rasechte voetballers, ook twee mooie persoonlijkheden. Het is voor FC Skillz ook belangrijk, dat onze jeugd op kan kijken naar de rolmodellen in het eerste elftal en om op die op manier perspectief te bieden, dat het ook voor hen mogelijk is om te schitteren in het eerste elftal.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder