4e Divisie A (zo)| HBS start competitie met ruime zege op VKW

||||||||||||||||||

HBS is een nieuw seizoen in de Vierde Divisie met een ruime zege begonnen. Op sportpark Craeyenhout werd VKW uit Westerbork met ruime cijfers verslagen: 3-0. Een goed begin derhalve voor trainer Ekrem Kahya en zijn manschappen. Komend weekend gaan de ‘Kraaien’ op bezoek bij VOC uit Rotterdam.

Tekst: Hans Kulk        |     Foto’s: Aad van der Knaap

Het is altijd maar afwachten hoe een ploeg met een nieuwe trainer aan de competitie begint. Dat geldt zeker voor Vierde Divisionist HBS. Bas Steffens vertrok, Ekrem Kahya kwam. Dit weekend het openingsduel met VKW, een ploeg afkomstig uit Westerbork (Drenthe).

De ‘Kraaien’ startten voortvarend aan het duel voor de eigen aanhang. De zwarthemden creëerden legio kansen, maar alleen de van Westlandia afkomstige Jedsel Markes trof in de eerste helft doel: 1-0. De bezoekers kregen hun eerste grote mogelijkheid pas in het begin van de tweede helft, maar doelman Delano Kortstam, afkomstig van Nieuw-Lekkerland, wist met een redding de gelijkmaker te voorkomen.

Ondanks een mindere tweede helft van HBS, liep de ploeg van Ekrem Kahya verder uit. De oud-speler van ADO Den Haag zag Luca van Leeuwen de 2-0 binnenschieten, gevolgd door de 3-0 van Fabian Hilpert, zijn eerste treffer in de Vierde Divisie.

Een schot op de lat van de bezoekers uit Westerbork was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Een goed begin derhalve voor Kahya en consorten. Komend weekend spelen de ‘Kraaien’ een uitduel bij VOC uit Rotterdam. Dat won zaterdagavond verrassend met 3-1 bij Be Quick 1887.